Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La Fiscalia ‘afina’ al Govern pels interrogatoris de la Guàrdia Civil

La Fiscalia demanarà en els pròxims dies que la denúncia del Govern als responsables dels interrogatoris de la Guàrdia Civil a alts càrrecs de la Generalitat s'arxivi.

Redacció
Redacció 03/08/2017
La Fiscalia General de l'Estat demanarà en els pròxims dies que la denúncia del Govern als responsables dels interrogatoris de la Guàrdia Civil a alts càrrecs de la Generalitat i treballadors públics al llarg de la setmana passada s'arxivi.

Segons han informat fonts de la Fiscalia, el ministeri públic, que encara no té elaborat l'escrit, argumentarà que la denúncia no està justificada i que és una actuació desmesurada. La denúncia, presentada dissabte passat pel Govern, a banda dels guàrdies civils autors dels interrogatoris, també es dirigeix contra qualsevol altra persona que, per la seva relació directa amb els fets, hagués col·laborat de forma activa i conscient a la comissió dels delictes detallats.

 
El conseller de Presidència i portaveu de l'Executiu, Jordi Turull, va argumentar que les accions de la Guàrdia Civil podrien ser constitutius de cinc delictes “greus”, concretament contra els drets individuals, obstrucció a la justícia, usurpació d'atribucions, falsedat en document oficial i de violació de secrets.