Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

La fiscal que arxivà la denuncia dels Mosssos per la “xivatada” del CPN als gihadistes, una “talibana espanyolista”

Demolidor editorial d’Èric Bertran a Ràdio Kanal Barcelona aquest divendres. L’escriptor i activista acusat el 2004 d'un presumpte delicte d'amenaces terroristes per haver enviat un correu electrònic a uns supermercats demanant l'etiquetatge en català, assegura que Blanca Rodríguez, la fiscal que va arxivar la denúncia dels Mossos contra la Policia espanyola per la 'xivatada' als gihadistes, “és la que em volia tancar 8 anys per defensar el català”. Bertran ha carregat durament contra el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, i li recorda que si Catalunya és un niu de gihadistes com va prodigant el ministre és perquè “dedica més temps a fer politiqueria que política” i assegura que és un irresponsable que falta a la veritat. 

Redacció
Redacció 15/05/2015

A l’atemptat de l’11M es va demostrar quins són els valors del PP

“Ja sabem com d'importants són pel seu partit polític les vides humanes, ja sabem que vostès no tenen valors. No sé perquè ens sorprenem ara si quan hi va haver l'atemptat de l'11 de març a Madrid van intentar manipular la mort de més de 200 persones per guanyar unes eleccions. Van utilitzar el dolor de les famílies per intentar guanyar alguns vots. Se'n van riure de les víctimes per intentar continuar governant a qualsevol preu”, li ha etzibat Bertran.

Fernández Díaz un cínic

Bertran recrimina el cinisme del ministre per sortir ahir als mitjans i dir que els Mossos d'Esquadra no poden investigar delictes de terrorisme perquè no tenen sentit d'Estat. “Però vostè que s'ha cregut? Nosaltres si que tenim sentit d'Estat, però no del seu Estat”, diu Bertran que afegeix: “I vostè encara te els nassos de dir que la 'baixesa' dels governants catalans tindrà “conseqüencies””.

Moltes preguntes sense resposta

Bertran es pregunta en l’editorial: El cap polític de la Policia Nacional espanyola  estava al corrent d'aquestes actuacions, ho va ordenar ell? Prefereix que hi hagi gihadistes a Catalunya encara que puguin atemptar contra innocents abans que siguin detinguts per la Policia catalana? Tant odi té als catalans? Ens prefereix morts abans que haver de felicitar a la nostra policia? O no en sabia res? Presumptament envia xivatos a grups gihadistes sense abans comprovar si en aquest grup hi ha un Mossos infiltrat. Senyor Ministre, penso que sou igual d'inútil que de malvat. Bon dia tingui!