Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

La fira Expojove de Girona acull el concurs-espectacle sobre cançons en català ‘La Queta sona’

Els visitants de la fira Expojove, que se celebra des de demà dimarts i fins divendres al Palau de Fires de Girona, podran veure i participar en l’espectacle-concurs ‘La Queta sona’, una activitat en què els participants es desafiaran per veure qui coneix més cançons en català. La iniciativa s’emmarca en les actuacions de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat, adreçades especialment a la gent jove per fomentar l’ús de la llengua catalana en les seves activitats diàries. Durant la fira també es difondrà la campanya de promoció de productes telefònics en català, Elteumòbil.cat.

Redacció 22/01/2008

El concurs ‘La Queta sona’ tindrà lloc a la fira Expojove de Girona demà dimarts, de les deu del matí fins les set de la tarda. Segons les normes del joc, els concursants hauran de desafiar-se per veure qui coneix més cançons catalanes, encertant els títols i frases de les cançons d’entre un extens repertori que inclou des de vells i coneguts temes fins a les cançons més actuals. A més, segons informa la Secretaria de Política Lingüística, impulsora de l’activitat, unes animadores amenitzaran l’activitat ballant i animant el públic a ballar amb les diferents versions de la cançó promocional de la campanya ‘El català va amb tu’. Tothom que participi en aquest concurs-espectacle tindrà un obsequi d’agraïment.

La Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat ha considerat la fira Expojove, d’orientació sobre el futur dels joves en els àmbits de la formació, el treball, la salut i l’habitatge, que l’any 2007 va rebre més de 6.000 visitants, un marc idoni per a aquesta actuació de sensibilització que vol fer present l’extens repertori de música en català que té a l’abast la gent jove.

La informació sobre el concurs i la llista de cançons s’ha fet arribar als centres d’ensenyament perquè tant els grups que tenen visites guiades concertades aquest dimarts com els alumnes que tenen pensat visitar la fira pel seu compte puguin preparar la seva participació en el concurs. Així mateix, els professors poden treballar aquesta temàtica a classe de música o de català.

A més, durant els dies que dura la fira es difondrà la campanya ‘Elteumòbil.cat’, de promoció dels productes de telefonia mòbil en català, i el programa ‘Voluntariat per la llengua’, també d’interès per al públic jove, entre d’altres materials de sensibilització.

Totes aquestes actuacions compten amb el suport del Consorci per a la Normalització Lingüística, que des de l’estand del Consell Comarcal del Gironès organitzarà activitats de promoció de l’ús del català i difondrà als assistents l’oferta formativa i altres serveis del Consorci.