Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La Fira de Santa Llúcia de Barcelona s’inaugura amb 265 parades davant de la Catedral

Aquest divendres s’inaugurarà una nova edició de la Fira de Santa Llúcia, la més antiga de totes les fires tradicionals que se celebren a Barcelona al voltant de les festes de Nadal. Enguany s’han instal·lat 265 parades en tota l’avinguda de la Catedral ja que les obres de rehabilitació que s’estan duent a terme a la façana del temple condicionen lleugerament la ubicació de les parades. D’aquesta forma la fira s’estén més que altres anys per l’avinguda i no s’habilitaran en aquesta ocasió al pla de les escales de la catedral. Aquest dijous els venedors acabaven d’ornamentar i guarnir les parades davant la mirada de molts curiosos que han passat per davant de la Catedral i s’han trobat, com cada any per aquestes dates, amb la fira.

Redacció
Redacció 30/11/2007

Les 265 parades amb les que compta aquesta edició de la Fira de Santa Llúcia estaran agrupades en tres sectors principals. El sector de verd per a les parades on es vendran arbres de Nadal i molsa pels pessebres, el sector de figures per a les parades de venda dels elements tradicionals del pessebre, i el sector d’artesania que agruparà de manera genèrica les parades dedicades als productes relacionats amb les festes i que s’elaboren de manera artesanal, entre elles les parades de venda de les tradicionals simbombes nadalenques.

La Fira de Santa Llúcia romandrà oberta fins el 23 de desembre en horari diari i sense interrupció de les 10 del matí a les 10 de la nit.

La data més antiga que es coneix de la Fira de Santa Llúcia correspon a l’any 1786. Antigament, es feien a la ciutat tres fires per aquestes dates pròximes a Nadal: la primera, el 8 de desembre, a la plaça Sant Jaume; la segona, per Santa Llúcia, el dia 13, al Pla de la Seu; i la tercera, per Sant Tomàs, el dia 21, a la plaça Nova. A principis del segle passat es van unificar totes tres a la plaça de la Catedral.