Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

La Fira d’Abril s’emprenya

Qualsevol lector fidel del directe!cat coneixerà la simpatia que ens desperta la Fira d’Abril, aquella monstruositat hortera que, any rere any, enriqueix als mateixos quatre de sempre amb subvencions públiques […]

Redacció
Redacció 25/01/2008

Qualsevol lector fidel del directe!cat coneixerà la simpatia que ens desperta la Fira d’Abril, aquella monstruositat hortera que, any rere any, enriqueix als mateixos quatre de sempre amb subvencions públiques a base de cultivar l’enyor de tots aquells immigrats mal integrats.

El blanc dels nostres punts de mira sovint ha estat la FECAC, la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya, que vindria a ser el més semblant a les corrupteles urbanístiques que té el PP Valencià que existeix al Principat. L’entrada d’Esquerra al Govern de la Generalitat sembla que va suposar que aquestes substancioses subvencions de l’època convergent passarien a la història, i malgrat la Diputació de Barcelona continuí regalant 90.000 euros anuals a la Fira, les subvencions de la Generalitat sembla que s’han relaxat. Tant és així que la FECAC ja ha expressat el seu “descontentament” amb les subvencions d’enguany.

A través d’una carta a -qui si no- José Montilla, Paquito i companyia s’han “queixat” de la quantitat rebuda, i mostren la seva “disconformitat” amb les resolucions que desestimen les subvencions sol·licitades. Però més enllà d’això, aquests firaires s’atreveixen a demanar que algú de la FECAC formi part de la comissió que puntua les subvencions a les entitats, al·ludint a la gran tasca de “cohesió social” que fan les entitats andaluses a Catalunya, i concretament ells i la seva Fira d’Abril.

Des del directe!cat celebrem que, per fi, a Cultura algú hagi parat els peus a aquesta colla de vividors. Quan algun expert ens certifiqui que el “pescaíto”, el “tinto” i les “sevillanes” fomenten la cohesió, llavors entendríem que rebessin subvenció.

Relacionats