Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La Feria d’Abril no vol passar per l’adreçador

La Generalitat de Catalunya ha iniciat una croada contra el greu dèficit que té la institució. Les nòmines gairebé no es poden ni pagar insinua Oriol Pujol, mentre altres posen […]

Redacció
Redacció 03/02/2011

La Generalitat de Catalunya ha iniciat una croada contra el greu dèficit que té la institució. Les nòmines gairebé no es poden ni pagar insinua Oriol Pujol, mentre altres posen fil a l’agulla per laminar partides pressupostàries. Les Comunitats Catalanes a l’Exterior, per exemple, ja han notat aquest dimecres la tisorada del govern de Mas mitjançant una carta que la secretària d’Afers Exteriors de la Generalitat, Roser Clavell, ha fet arribar a tots els presidents de les delegacions. Catalunya s’ha d’estrènyer el cinturó, diuen. Ho farà tothom però? Serà capaç el Govern de mantenir el criteri d’austeritat en tots els àmbits?

La pregunta pren tot el seu sentit quan s’observa que, des de fa tres anys, les subvencions a la Feria de Abril s’han mantingut intactes malgrat la tempesta financera que ha descarregat amb força sobre el país. 225.000 euros han estat donats a la Federació d’Entitats Andaluses de Catalunya, la FECAC, per organitzar la festa dels farbalans i el pescaíllo frito. Els diners, desglossats en 90.000 euros del Govern, 85.000 de l’Ajuntament de Barcelona i 5.000 de la Diputació, no han servit però perquè el president de l’entitat, Francisco Garcia Prieto, promogués que els andalusos residents a Catalunya són tant catalans com qui més. De fet, Prieto té un ampli historial en defensa l’espanyolitat de Catalunya amb flirtejos amb tothom, Mariano Rajoy inclòs. I, el que és més greu, un historial de condemnes judicials.

De ben segur que Garcia Prieto no està disposat a que la Feria d’Abril passi per l’adreçador que propugna Artur Mas. Potser per això busca amistats entre el nou executiu. Així, el passat 12 de gener, Prieto va reunir-se amb el conseller de Benestar i Família, Josep Lluis Cleries, que va cloure el XXIII seminari de l’entitat. Una bona estratègia per provar d’escapolir-se de la retallada de despeses. Mas haurà de decidir ara si aplicar  els retalls o fer com Pujol i Montilla, defensors a ultrança d’aquesta festa que alguns dels seus organitzadors volen mantenir captiva en el lerrouxisme pur i dur.