Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La Federació Internacional de Bowling refusa el recurs espanyol i manté la Catalana com a membre de ple dret

Un estrike (allò de amb un sol tir, el primer de dos, tirar totes les bitlles al terra) és el que ha aconseguit la Federació Catalana de Bowling contra la Federació Esapnyola de Bitlles, la Febolos. I per què? Doncs perquè la Federació Internacional de Bowling va refusar el recurs de protesta presentat per la Febolos contra l’admissió com a membre de ple dret de la Federació Catalana que veu refermat així el reconeixement aconseguit el passat 30 d’agost al congrés de la FIQ celebrat a Monterrey (Mèxic). Així doncs, un cop més l’esport català, fruït del seu esforç i dedicació propis, segueix endavant.

Redacció
Redacció 08/11/2007

Doncs sí, estrike i d’aquells bonics, on la bola fa una espècie de paràbola i sembla que estigui a punt d’anar-se’n pel canal lateral, però després d’una reconducció espectacular de la direcció acaba tombant totes les bitlles. I és que l’’esport català va aconseguir dimarts a la nit una fita sense precedents en la cursa de llarga distància que és el procés de reconeixement internacional.

Es tracta del pas definitiu, dins la jurisdicció del bowling, de l’important precedent jurídic que està establint l’esport català. Després d’un procés de dos anys, la la Federació Catalana (FCBB) va trencar a Monterrey una barrera fins ara infranquejable: que una federació catalana fos admesa en una federació internacional de la qual ja fos membre la corresponent federació espanyola. I amb un afegit, en aquest cas: la Federació Internacional de Bowling (FIQ: Fédération Internationale des Quilleurs) està reconeguda pel COI, encara que no estigui dins del programa dels Jocs.

La reacció de la Febolos, guiada pel govern central a través del Consell Superior d’Esports (CSD) no es va fer esperar. Va emetre un recurs de protesta. Aprofitant la disputa de la Copa del Món, s’hi reunia el presídium, el comitè executiu de la FIQ, i s’hi havia de discutir, entre altres, la petició de revocació de l’admissió catalana, presentada per la Febolos. La Federació Catalana seguirà coma membre de ple dret.