Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

La Federació de Municipis insta als ajuntaments que donin suport al Govern en el model d’immersió lingüística

La unanimitat dels acords adoptats a la reunió del Comitè Executiu extraordinari de la Federació de Municipis de Catalunya s’ha trencat quan s’ha votat una declaració de suport al Govern en la seva actuació en defensa del model d’immersió lingüística i davant la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Mentre la unanimitat s’ha mantingut en els acords sobre necessitats de finançament local, en l’acord sobre la llengua els alcaldes del PPC han trencat aquesta unanimitat. Els alcaldes de la direcció de la FMC han instat a tots els ajuntaments de Catalunya que facin individualment una declaració de suport al Govern en la seva actuació en defensa del model d’immersió lingüística.

Redacció
Redacció 07/09/2011
La declaració defensa la immersió lingüística perquè permet un sistema educatiu sense separar els alumnes per raó de llengua. En l’acord adoptat, que no han votat els alcaldes del PPC, es diu que l’actual model ha demostrat ser un sistema que permet el coneixement de les dues llengües oficials en acabar l’ensenyament obligatori, cosa que ‘afavoreix’ la cohesió social i la igualtat d’oportunitats. 
 
Pel membres de la direcció de la FMC les ‘noves realitats’, fruit de l’onada d’immigració dels últims anys, ‘reforcen la idoneïtat’ d’un sistema educatiu que ajuda a mantenir la cohesió social als barris i als municipis.