Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

La FECAC raspalla CiU

La Federació d’Entitats Andaluses de Catalunya, la FECAC, és un d’aquells búnquers que pretén exercir de lobby parapetant-se rere un concepte mal entès de la immigració andalusa arribada a Catalunya […]

Redacció
Redacció 17/01/2011

La Federació d’Entitats Andaluses de Catalunya, la FECAC, és un d’aquells búnquers que pretén exercir de lobby parapetant-se rere un concepte mal entès de la immigració andalusa arribada a Catalunya fa dècades, el model lerrouxista. El president de l’entitat, l’etern Francisco Garcia Prieto, va donar suport a Mariano Rajoy i Alícia Sànchez-Camacho el passat mes de setembre en un acte en què el líder del PP va defensar l’espanyolitat de Catalunya.

Entre altres perles, García Prieto va oposar-se amb força a la Llei de Política Lingüística de 1998 fins que Jordi Pujol va cridar-lo al seu despatx i després de dues hores de reunió en va sortir cantant-ne les excel·lències. El juny d’aquest any l’audiència de Barcelona va condemnar-lo a pagar prop de 100.000 euros per incomplir el contracte de càtering que havia signat amb un proveïdor de la Feria de Abril. El concepte de cortijo amb què comanda la Feria ja li ha costat més d’una sentència judicial en contra però això no ha fet que en les successives edicions -tot i la crisi- el pillatge de diner públic hagi anat en augment.

Aquest cap de setmana, en una estratègia pilota d’acostar-se als que ara poden afluixar la mosca a la seva entitat, García Prieto va raspatllar i de valent el conseller de Benestar i Família, Josep Lluis Cleries, que va cloure el XXIII seminari de l’entitat. Caldrà veure si CiU modifica la seva política cap aquesta entitat o recupera el suport incondicional que li dispensaven els governs Pujol.