Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

La fanfarroneria de Monago deixarà un deute de més 3.000M a Extremadura

José Antonio Monago, el president sortint de la Junta de Extremadura després de la pèrdua de les eleccions, deixarà una deute d’un mínim de més de 3.000 milions d’euros, segons els càlculs que ha fet l’oposició.

Redacció
Redacció 28/05/2015

“Catalunya pide y Extremadura paga”

El president en funcions d’Extremadura, José Antonio Monago, autor de frases tant demagògiques com falses, com ara “Catalunya pide, Extremadura paga”, s’ha estat omplint la boca durant els darrers quatre anys de bones xifres econòomiques, mentre generava un deute enorme a la seva comunitat tot i la compensació econòmica posicitva que rep la seva comunitat anualment fruit de l’espoli a d’altres comunitats com per exemple Catalunya, el País Valencià o les Illes Balears.

“Que se vayan a Andorra y reintegren el dinero”

Monago donava aquesta solució el 12 de setembre de 2014 al problema de finançament català, mentre afirmava que no donaria ni un cèntim a “cuatro que están montando letritas en las avenidas”. Un any abans, el president de la Junta de Extremadura deia que “Catalunya es insaciable” i afirmava que no compliria mai l’objectiu de dèficit que se li marcava. Era un moment en què es plantejava una flexibilització asimètrica del dèficit, que va aixecar els barons populars.

El miracle extremeny: una de les comunitats més pobres d’Espanya genera superàvit

El president extremeny va arribar a anunciar el 2013 superàvit i una baixada d’impostos, mentre el seu president viatjava a les Canàries i es despreocupava del deute estratosfèric que anava generant. El cert és que en aquell moment, el deute extremeny ja superava els 2.500 milions, i ara la xifra és superior als 3.000 segons s’estima. La pròpia oposició ha mostrat temença per descobrir que es trobaran quan arribin a Govern.