Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

La família Lara vol comprar Iberia

L’imperi Lara vol seguir expandint-se. Podria ser que la societat d’inversions de la Família Lara fes un pacte amb Air France i KLM per tal de comprar la companyia de vol Iberia. Aquest grup hauria augmentat el seu interès per Iberia després d’haver descartat presentar una oferta per Alitalia, malgrat que la podria haver adquirit per un preu simbòlic. La nova oferta del consorci d’Air France permetria als actuals gestors d’Ibèria obtenir un preu superior per la companyia del que es preveu que presentin els seus competidors.

Redacció
Redacció 27/09/2007

La societat d’inversions de la família Lara, Inversiones Hemisferio, propietària del grup Planeta, estudia afegir-se a una oferta d’Air France i KLM per la companyia Iberia. Aquest grup hauria augmentat el seu interès per Iberia després d’haver descartat presentar una oferta per Alitalia, malgrat que la podria haver adquirit per un preu simbòlic. Els consellers d’Inversiones Hemisferio i del Grup Planeta van renunciar a ser al nou consell de direcció de Vueling, el relleu del qual es va formalitzar aquest dimarts.

Aquesta operació d’Air France competiria contra el consorci que encapçala British Airways i Texas Pacific Group. D’ells s’espera que presentin una oferta pel 100% d’Ibèria durant la segona quinzena d’octubre.

La nova oferta del consorci d’Air France permetria als actuals gestors d’Ibèria obtenir un preu superior per la companyia del que es preveu que presentin els seus competidors.

Descarta a Vueling

Tot plegat passa pocs dies després que els consellers Ferran Ponti, d’Inversiones Hemisferio, i José Creuheras, del Grup Planeta, renunciessin a ser al consell de direcció de Vueling, que dimarts va formalitzar el seu relleu.

La nova presidenta de Vueling, Barbara Cassani, no preveu que Inversiones Hemisferio, la primera accionista de l’aerolínia, abandoni la companyia. Cassani va afegir, però, que tots els accionistes són lliures d’anar-se’n i si Hemisferio marxés no seria cap problema perquè hi ha moltes organitzacions interessades a ocupar el seu lloc.