Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La FAES, a la ruïna

Plantofada de Mariano Rajoy a José María Aznar. El govern en funcions ha aprovat retirar les subvencions públiques que rebia la fundació de l'expresident popular a la seva fundació, la FAES. Aquestes ajudes públiques representaven el 50% del total dels ingressos de la fundació. Sense aquesta important quantia de diners, Aznar es veurà obligat, si vol mantenir el seu xitinguito, a eliminar plantilla de forma massiva, és a dir, fer un ERO i canviar o reduir la seva actual seu.

Redacció
Redacció 15/03/2016
La decisió de Rajoy es va comunicar des de la seu del Partit Popular al secretari general de FAES, Javier Zarzalejos, a mitjans del mes de gener. Fins ara, la FAES gaudia d'ajudes en forma de subvencions atorgades pels ministeris de Cultura i Exteriors del Govern de l'Estat espanyol que nodrien el seu pressupost en més d'un 50%.
 
Segons OKdiario, la FAES haurà de prescindir de pràcticament tot el seu personal, ja que només en despeses en recursos humans, l'organització, durant el 2015, va gastar 1.276.565 euros, pràcticament la meitat del total del pressupost. Les mateixes fonts asseguren que, per tant, durant els propers dies s'hauran de fer 15 acomiadaments, reduint així la seva plantilla a tan sols sis membres. Tot apunta que, també, la FAES es veuran obligats a reduir la seva seu, situada al carrer María de Molina de Madrid, en dos terços de la seva superfície total.

Guerra interna Rajoy vs Aznar

Un dels homes de confiança de Mariano Rajoy, García Margallo, al capdavant del ministeri d'Exteriors, és qui ha anat reduint les subencions a la FAES. Segons la fundació d'Aznar, ha estat un intent d'anarlos 'ofegant poc a poc'. Segons sembla, les quantitats han anat disminuint a raó de 200.000 euros a l'any aproximadament.

Les estrelles de la fundació, al carrer

La FAES s'havia convertit en un cau d'excarrec populars per a seguir cobrant del sector públic. El passat mes de novembre, just un mes abans de les eleccions del 20D, José María Aznar va nomenar a quatre 'patrons' (nom que reben els membres de FAES) de lliure designació per a aquesta institució: l'expresidenta del PP del País Basc, María San Gil; la directora de l'àrea d'Internacional de FAES, Cayetana Álvarez de Toledo; el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, i l'exministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón.