Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

La ‘doctrina Llarena’ obre la porta a la investidura del president Puigdemont

@JoanPuig | Llarena, amb la seva decisió de negar el dret a la participació dels diputats empresonats, ha obert la porta al vot delegat, vot que serveix per als empresonats i, de retruc, també pels exiliats, ja que tots estan “incapacitats” per participar directament al plenari del Parlament. Aquesta decisió afecta directament l'informe dels lletrats del Parlament, que queden retratats amb la resolució judicial. D'aquesta manera, Llarena “incapacita” als diputats presos i els exiliats per igual.

Redacció
Redacció 19/01/2018
El Jutge Llarena assalta la immunitat dels diputats
 
La decisió judicial d'empresonar els polítics se salta la Constitució. Segons la tesi doctoral del mateix jutge, com va explicar el directe.cat fa pocs dies, el fet de tancar els representants de l'independentisme va en contra de la inviolabilitat garantida per la carta magna, ja que no poden ser detinguts sense el suplicatori corresponent, i si en el moment de ser elegits romanen en presó, han de ser posats en llibertat.
 
La resolució del Jutge Llanera obre la porta a la investidura de Puigdemont
 
En el moment que el jutge desautoritza l'informe dels lletrats del Parlament també obre la porta a la delegació de vots dels diputats exiliats i a l'elecció del president Puigdemont.
 
 
La candidatura del president Puigdemont ha decidit incorporar dos experts juristes com Josep Costa com a vicepresident primer i Eusebi Campdepadrós com secretari primer, que defensaren amb arguments els drets dels diputats presos i exiliats.