Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

La doble cara d’Albert Rivera pel 26-J

El líder de Ciudadanos, Albert Rivera, durant una conversa informal ara fa pocs dies va comentar amb els seus companys de partit que “Ara hauríem d'estar parlant amb PP i PSOE sobre quines possibles sumes hi ha”. Aquestes declaracions, que no pretenien ser públiques, demostraven la veritable estratègia del partit que segurament repetirà resultats (és possible que a la baixa) i que, per tant, l'única possibilitat de tocar poder és pactant amb els dos vells partits, PP i PSOE, fent evident que la regeneració política de Ciuadanos ha estat pur i barat màrqueting.

Redacció
Redacció 23/05/2016
Tot i això, avui Albert Rivera ha criticat i advertit aquest dilluns el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, que “no es pot comprometre a fer noves retallades quan els ciutadans han d'anar a les urnes”. En aquest sentit ha assegurat que “demostrarem amb números que complirem amb Europa sense que els espanyols es vegin asfixiats amb més retallades”, Així doncs, ha volgut deixar clar que que no es pot retallar més en àmbits com l'educació i la sanitat, i en canvi si que s'ha de “posar mà” a la “bombolla política que tants diners costa als espanyols”.

Tot i aquest suposat to contundent contra el PP, durant una conversa informal que van captar les càmeres de Cuatro, el líder del partit taronja explicava les seves preferències: “Ara hauríem d'estar parlant -i no ho estem fent, i em preocupa-, amb el PP i amb el PSOE sobre quines sumes possibles hi ha”.

 
Així, Rivera voldria un Govern de PP, PSOE i Ciudadanos i ho justificaria com “un govern excepcional per a una situació excepcional. Una mena de parèntesi partidista per anar a un parèntesi d'Estat”. Amb aquesta idea pretén abandonar de manera justificada el discurs que ell i el seu partit representen la regeneració política. Segons Rivera, l'objectiu és frenar el que considera extremismes, és a dir, Unidos Podemos.