Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

La DO Catalunya comença la seva promoció estatal a Madrid

La Denominació d’Origen (DO) de Catalunya promocionarà els seus vins a Espanya a partir de gener amb una campanya de divulgació i promoció amb el lema ‘Som d’on venim’ dirigida sobretot a especialistes amb capacitat de comprar el producte. La primera activitat es realitzarà avui a Madrid a partir de les 19 hores al centre Cultural Blanquerna de la capital espanyola. L’acte inclourà un tast de vins dirigida pel president de l’Associació de Sommeliers de Catalunya, Jordi Bort, i amb la presència del Secretari General del Ministeri d’Agricultura, Josep Puxeu, i del xef Sergi Arola.

Redacció
Redacció 17/12/2007

Els vins representatius que es tastaran seran el blanc Bohigas Chardonnay collita del 2006, del Celler Fermí Bohigas d’Òdena (Anoia); el rosat Ca n’Estruc del 2007 del celler Can Dez Mas d’Esparreguera (Baix Llobregat), i el negre Nerola, de Cellers Torres (Penedès).

Segons Xavier Pié, president de la DO, vol contrarestar ‘amb una imatge positiva’ el boicot als productes catalans d’anys anteriors. De tota manera, segons ha reconegut, el boicot va ser un ‘fet molt puntual’ i ‘està superat’. A més, segons el president, el vi no va resultar especialment perjudicat per aquesta campanya, que va afectar sobretot el cava.

Pié va lamentar que Catalunya sigui de les zones d’Espanya on en les cartes dels restaurants es valora poc el vi de la zona. De tota manera, ho va veure amb optimisme afirmant que es pot considerar una ‘oportunitat de creixement’.