Dilluns, 20 de Gener de 2020 - Edició 543
La República

La divisió del vot de CiU tomba la moció de suport a les consultes a Llavaneres

La incomoditat d’Unió Democràtica amb les consultes independentistes s’ha fet evident a Sant Andreu de Llavaneres on la divisió del vot dels regidors de CiU ha acabat amb la negativa del ple a la moció, tot i la majoria nacionalista del consistori. Els dos regidors de CDC sí que han votat favorablement però els seus companys de federació. El president local d’UDC, Josep Molina, s’ha abstingut de la votació, tal com la independent Sandra Carreras. El també independent per CiU Juan Garcia hi ha votat en contra, sumant-se al rebuig dels quatre regidors del PP i la portaveu del PSC. Tot i això, ERC s’ha mostrat convençuda que la societat civil tirarà endavant la consulta al municipi al marge de la decisió del ple.

Redacció
Redacció 02/10/2009

Pel que fa als dos partits independents amb representació al municipi, el portaveu de Gent de Llavaneres, Joan Rubal, s’ha abstingut de la votació, mentre que el de SOS Llavaneres, Josep Ruiz, ha sumat un altre insuficient vot a favor de la moció d’ERC.

Tot i això, des d’ERC asseguren que la consulta tirarà endavant al municipi des de la societat civil. Els republicans estan promovent la creació d’una plataforma ciutadana. Segons ha detallat el portaveu republicà, Joan Mora, ‘ERC utilitzarà la seva infraestructura per esperonar la ciutadania i engegarà el procés, però després no el liderarà, sinó que ho farà la mateixa societat civil’.

Tordera i Sant Pol, a favor

Aquesta setmana també s’han presentat mocions a favor de les consultes independentistes a Tordera i Sant Pol de Mar i, en tots dos municipis, s’han aprovat.

Relacionats