Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

La direcció d’Esquerra avala que Portabella passi a l’oposició

Malgrat el linxament mediàtic que ha provocat la decisió -totalment democràtica, ja que vist com titulen alguns diaris, cal recordar-ho- de no repetir el tripartit a l’Ajuntament de Barcelona, la portaveu d’Esquerra, Marina Llansana, ha confirmat avui que “la direcció republicana avala la decisió” de Jordi Portabella. Segons Llansana, hi ha “ple consens” sobre aquesta qüestió entre els màxims dirigents del partit i la Federació de Barcelona, i ha avançat que exerciran una “oposició constructiva”.

Redacció 31/05/2007

Després que Portabella obtingués ahir el vistiplau del president d’Esquerra, Josep-Lluís Carod-Rovira; del secretari general, Joan Puigcercós, i dels presidents dels ‘casals’ que formen part de la Federació de Barcelona, aquest matí s’ha reunit la Permanent Nacional del partit al Parlament per “posar en comú els pactes” que estudia Esquerra en el territori i confirmar la seva decisió.

La portaveu republicana ha assegurat que hi ha hagut “unanimitat i consens” en l’òrgan directiu del partit al voltant de la determinació de trencar el tripartit municipal a la ciutat. A més, la Permanent ha reafirmat la “plena autonomia local” de les agrupacions per formar governs als diferents municipis. Llansana ha assegurat que no hi ha “una consigna de partit”, pel que ha pronosticat “aliances molt diverses”.

Llansana ha informat que Portabella ha intervingut a la reunió per explicar el que ha succeït en els contactes que ja ha mantingut amb altres partits i que ha rebut la confirmació que la cúpula d’Esquerra dóna suport a la posició de no formar govern a Barcelona i exercir “una oposició constructiva”. “És una decisió compartida per tots els membres de la direcció”, ha insistit.

Tot i que Llansana ha dit que “la bona opció és que Esquerra passi a l’oposició”, la portaveu ha subratllat que “això no vol dir que hàgim de trencar converses” amb la resta de partits polítics a Barcelona.