Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

La direcció d’Esquerra avala que Portabella passi a l’oposició

|

- Publicitat -

Després que Portabella obtingués ahir el vistiplau del president d’Esquerra, Josep-Lluís Carod-Rovira; del secretari general, Joan Puigcercós, i dels presidents dels ‘casals’ que formen part de la Federació de Barcelona, aquest matí s’ha reunit la Permanent Nacional del partit al Parlament per “posar en comú els pactes” que estudia Esquerra en el territori i confirmar la seva decisió.

Publicitat

La portaveu republicana ha assegurat que hi ha hagut “unanimitat i consens” en l’òrgan directiu del partit al voltant de la determinació de trencar el tripartit municipal a la ciutat. A més, la Permanent ha reafirmat la “plena autonomia local” de les agrupacions per formar governs als diferents municipis. Llansana ha assegurat que no hi ha “una consigna de partit”, pel que ha pronosticat “aliances molt diverses”.

Llansana ha informat que Portabella ha intervingut a la reunió per explicar el que ha succeït en els contactes que ja ha mantingut amb altres partits i que ha rebut la confirmació que la cúpula d’Esquerra dóna suport a la posició de no formar govern a Barcelona i exercir “una oposició constructiva”. “És una decisió compartida per tots els membres de la direcció”, ha insistit.

Tot i que Llansana ha dit que “la bona opció és que Esquerra passi a l’oposició”, la portaveu ha subratllat que “això no vol dir que hàgim de trencar converses” amb la resta de partits polítics a Barcelona.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió