Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

La direcció d’ERC incorporarà íntegrament un centenar d’esmenes a la ponència oficial de la Conferència Nacional

La portaveu d’ERC, Marina Llansana, ha assegurat aquest dilluns que la direcció del partit preveu acceptar en la seva totalitat un centenar d’esmenes aprovades en les seccions locals del partit a la ponència oficial que s’ha de debatre i votar a la Conferència Nacional que el partit ha de fer el proper 20 d’octubre. Llansana ha explicat que dissabte es van iniciar converses amb els militants esmenants. Entre els qui han presentat esmenes hi ha els corrents crítics Reagrupament.cat i Esquerra Independentista, amb qui la direcció d’ERC també vol negociar.

Redacció
Redacció 09/10/2007

El conseller de Justícia basc, Joseba Azkarraga, pronunciarà la conferència introductòria, sota el títol ‘El dret a decidir, un dret democràtic dels pobles’, i serà presentat pel líder d’ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira.

Llansana també ha dit que la comissió redactora de la ponència té la voluntat de negociar i transaccionar el màxim d’esmenes possibles, de les 500 presentades per les diferents seccions locals. Dissabte ja es van iniciar converses amb els diferents militants esmenants.

En aquest sentit, Llansana ha explicat que dissabte la direcció es va reunir amb la portaveu de Reagrupament.cat, Rut Carandell, per mirar de negociar la seva esmena a la totalitat i intentar que fos retirada. La direcció també va convocar Uriel Bertran, d’Esquerra Independentista, però aquest no s’hi va presentar i s’ha decidit tornar-lo a convocar per mirar de negociar.

Reagrupament.cat no ha presentat l’única esmena a la totalitat. També ho ha fet un militant de l’Eixample de Barcelona, que s’ha negat a negociar-la amb la direcció.

La portaveu d’ERC ha remarcat la voluntat d’entesa de l’equip redactor i ha apuntat que es preveu que un centenar d’aquestes esmenes s’acceptin en la seva totalitat i s’incorporin al text per ‘millorar-lo i enriquir-lo’. A més, prop de 200 podran ser transaccionades.

La crema de fotos

Marina Llansana també ha lamentat el ‘zel professional’ demostrat per l’aparell judicial de l’estat a l’hora d’identificar i processar a joves que han cremat fotografies del rei, i creu que això contrasta amb la ‘inhibició’ de l’Audiència Nacional quan es tracta d’intervenir davant de convocatòries de l’extrema dreta amb cartells ‘on es cremen electes’ com el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, o el president basc, Juan José Ibarretxe.

Per la portaveu republicana, ‘la paradoxa és evident’ i ‘la vara de mesurar canvia en funció del signe polític de la iniciativa’. Llansana creu que es torna a posar sobre la taula ‘un nou interrogant sobre el caràcter eminentment polític de les actuacions de l’Audiència Nacional espanyola’.