Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

La direcció de TMB considera “lamentable” la nova convocatòria d’aturada dels conductors d’autobusos

TMB considera ‘lamentable’ que els sindicats CGT i ACTUB hagin convocat una nova aturada dels conductors d’autobusos per dissabte 12 de febrer per ‘reclamar el que l’empresa ja ha acceptat aplicar’. L’empresa continua expressant el seu malestar davant l’actitud dels sindicats de plantejar una nova paralització del servei, amb els ‘perjudicis’ que això suposa pels usuaris, quan s’està immers en una negociació en la qual ‘s’intenta avançar positivament’ per acordar l’aplicació de la nova normativa estatal que regula un descans diari de 30 minuts per les jornades de més de sis hores dels conductors.

Redacció
Redacció 05/02/2008

La direcció considera a més que la convocatòria és del tot ‘inoportuna’ tenint en compte que la Generalitat ha convocat empresa i sindicats a una reunió dimecres per mirar d’impulsar les negociacions.

Segons ha expressat la direcció de l’empresa a través d’un comunicat, en el qual no esmenta ni fa cap referència a un possible trencament de les negociacions, durant la reunió d’aquest dilluns al matí, TMB ha exposat i ampliat la seva posició contrària a anticipar la negociació del nou conveni col·lectiu que ha de substituir l’actual, vigent fins al 31 de desembre d’aquest any, tal i com diuen volen fer els sindicats convocants. La direcció explica també que ha expressat als sindicats el seu malestar per convocar una nova aturada en plena negociació i quan l’empresa no s’està oposant a aplicar el reial decret sobre seguretat viària en matèria de pauses en la jornada laboral dels conductors, tal i com demanen els sindicats.

La direcció considera a més que l’anunci de noves mobilitzacions és a més de lamentable també ‘inoportuna’, donat que per aquest dimecres tant la direcció com els sindicats, els convocants de les aturades i els altres tres que tenen representació en el col•lectiu, estan citats a una reunió amb representants del Departament de Treball amb l’objetiu de donar un nou impuls a les negociacions.

Finalment, respecte l’incident que segons CGT i ACTUB els ha impulsat a abandonar la reunió d’aquest dilluns abans que s’acabés, TMB ho ha qualificat d’un ‘altre fet pertorbador’. Mentre que els sindicats ho justifiquen per la presència a la reunió d’una persona d’un dels sindicats que està ‘a favor de l’empresa’ quan no forma part del col•lectiu de conductors d’autobusos, l’empresa argumenta que aquesta persona és un delegat que havia estat designat pel seu sindicat i que per tant ‘tenia tot el dret a formar part de la comissió delegada del Comitè d’Empresa’.