Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

La direcció de les joventuts del PSN dimiteix en bloc en protesta pel veto del PSOE al pacte d’esquerres

Les joventuts del Partit Socielista de Navarra van dimitir en bloc. Això és així perquè estan en contra de que el seu partit hagi pactat amb el PP i hagi trencat la possibilitat de la creació d’un govern de progrés a Navarra amb un pacte entre els socialistes i NaBai. “La nostra primera i única opció era formar un tripartitt que garantís uns mínims constitucionals dintre del que representa Navarra”.

Redacció
Redacció 14/08/2007

La Comissió Executiva Nacional de Joventuts Socialistes de Navarra (JSN) ha presentat avui la seva dimissió en ple després de la decisió de la direcció federal del PSOE de vetar un pacte entre els socialistes navarresos i Nafarroa Bai. Els dotze membres de l’Executiva, amb la seva secretària general, Irene Lapuerta, al capdavant, es van reunir amb el màxim dirigent del PSN, Carlos Chivite, per a comunicar-li la seva decisió.

Sergio Sierra, un dels joves que ha dimitit de l’Executiva, ha explicat que “si hagués hagut un pacte tripartitt” entre PSN, Nafarroa Bai i Esquerra Unida “no haguéssim dimitit”. El membre de l’Executiva ha recalcat que “les línies generals de les Joventuts Socialistes de Navarra anaven encaminades cap a un Govern de progrés, i la nostra primera i única opció era formar un tripartitt que garantís uns mínims constitucionals dintre del que representa Navarra”. “Cedint uns i cedint altres, es podria haver format aquest Govern”, ha afegit. Sergio Sierra ha explicat que, després d’una reunió de l’Executiva de JSN, els joves es van reunir ahir amb Carlos Chivite para comunicar-li la seva decisió, qui “no ho ha encaixat ni bé ni malament”. “Ens ha dit que érem nosaltres els quals havíem de decidir i res més”, ha apuntat. L’Executiva dimissionària oferirà avui més explicacions en la roda de premsa convocada a la seu del PSN a Pamplona/Iruña.