Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

La Diputació de Lleida estudiarà la viabilitat d’allargar el tren de la Pobla fins Andorra

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, s’ha compromès amb els alcaldes del Pallars Sobirà a fer un estudi de viabilitat per allargar la línia del tren de la Pobla fins Andorra. Gilabert ha dit que l’opció més rendible -econòmicament parlant- és la de fer-lo passar per la Seu d’Urgell. Gilabert ha dit que aquesta línia ‘té moltes possibilitats’ i ha afegit que també s’han de tenir en compte les turístiques. Tot i apostar per arribar a Andorra, Gilabert ha dit que s’estudiaran totes les alternatives possibles. El president de la Diputació ha recollit dels alcaldes del Sobirà la voluntat d’apostar ‘de manera decidida’ per la creació de la vegueria del Pirineu i ‘defugir polèmiques’.

Redacció
Redacció 13/02/2009

Els alcaldes han dit que tenen moltes expectatives en la creació de la vegueria del Pirineu i amb un finançament ‘adequat’ que els pugui resoldre els problemes d’aquesta zona i sigui una eina de proximitat.

Jaume Gilabert ha fet aquestes declaracions a la Guigueta d’Àneu on s’ha entrevistat amb els alcaldes de la comarca i on ha conegut de primera mà l’estat de les carreteres després de les darreres nevades. Gilabert ha dit que ‘pràcticament totes les carreteres’ ja estan netes i només en queda molt poques per acabar de netejar.