Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La Diputació de Lleida celebra que la Llei de vegueries acabi amb el ‘model espanyol’ provincial

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha celebrat aquest dimarts l’aprovació al Parlament de la Llei de vegueries, ja que considera que ‘s’acaba amb una etapa anterior, un model espanyol, i es començar un model propi català’ d’organització territorial. ‘Aquesta divisió és un model d’autoafirmació nacional que com a president de la Diputació celebro’, ha dit, ja que ‘s’acaba un model provincial i comença un model veguerial’. En declaracions al Parlament, Gilabert ha defensat que les vegueries han de ser per aproximar l’administració als ciutadans i que permetrà ‘optimitzar els recursos’.

Redacció
Redacció 28/07/2010

‘Crec que aquest model té un llarg recorregut a nivell de proximitat de l’administració als ciutadans, un dèficit que actualment existeix’, ha assegurat, tot afegint que la llei ‘ajudarà a equilibrar el país’ amb administracions ‘més properes’ en territoris com l’Alt Pirineu, la Catalunya Central, les Terres de l’Ebre ‘o perquè no, el Penedès’.

El president de la Diputació de Lleida ha afegit que això és una ‘primera etapa’ i que caldrà ‘aprofundir més’ i ‘anar encara més lluny’ amb la Llei de governs locals. ‘Més que mai els consells comarcals han d’estar dins de les vegueries en el futur, amb l’aprovació de la Llei dels governs locals’, ha dit.