Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

La Diputació de Barcelona fa fora els organitzadors de la Feria de Abril per morosos

Més problemes que esquitxen l'ajuntament de Barcelona amb fets relacionats amb la FECAC. Ara fa uns mesos, el govern Colau estava sota sospita per l’adjudicació de la Feria de Abril per presumptes irregularitats. Ara ha transcendit que la Junta de Govern de la Diputació de Barcelona ha donat compte aquest dijous d'un decret de la Presidència pel qual l'ens supramunicipal inicia accions civils i judicials contra la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC). Els organitzadors de la Feria de Abril no paguen el lloguer del local que ocupen al carrer Mallorca, i que és propietat de la Diputació, des de març de 2014. En total s'acumulen 34.338,47 euros de deutes. El passat mes de gener, ja es va reclamar a través d'un burofax el pagament del deute, però davant el cas omís que n'ha fet la FECAC, la Diputació ha decidit iniciar aquests procediments per promoure la resolució del contracte de lloguer, la recuperació del local i el cobrament del deute acumulat, així com tot aquell que es vagi generant mentre duri el procés judicial.

Redacció
Redacció 09/06/2016
ACN – El diputat de Presidència de la Diputació de Barcelona, Jaume Ciurana, ha explicat en declaracions a l'ACN que després que la FECAC interrompés el pagament del lloguer de la seva seu a principis de 2014, l'estiu del 2015 es va intentar arribar a un acord per a la periodificació del pagament del deute que “tampoc s'ha complert”.
 
Els procediments civils i judicials iniciats ara contra l'entitat s'adopten “després de reiterades peticions de pagament que no s'han complert” i amb l'objectiu de defensar l'interès públic. El pis del carrer Mallorca on s'allotja la FECAC “és patrimoni públic”, recorda el diputat Jaume Ciurana.
 
Tot i que no s'ha fixat cap data perquè la FECAC abandoni l'immoble, Ciurana espera que l'entitat “prengui les decisions que ha de prendre per no incrementar el deute” i marxi pel seu propi peu abans que el cas arribi a instàncies judicials. El rescabalament dels lloguers impagats seguirà també un procediment en paral·lel.
 
Ciurana ha detallat que “normalment les entitats compleixen religiosament i puntualment” amb el pagaments dels lloguers i diu que, al marge del cas de la FECAC “hi ha dos casos relativament recents en que s'ha fer aquesta mateixa reclamació”. No és, però, una situació habitual amb la que es trobi l'ens supramunicipal.