Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

La diplomàcia espanyola en guàrdia pel viatge als EUA del president Mas

El president de la Generalitat, Artur Mas, viatjarà per tercer cop entre el 5 i el 9 d'abril als Estats Units per explicar el procés català i promoure la cooperació entre ambdós països. Mas visitarà San Francisco, on es reunirà amb el governador de Califòrnia, Jerry Brown, i signarà un acord de col·laboració entre Catalunya i l'estat californià per promoure la cooperació econòmica i empresarial en diferents àrees. A Nova York, Mas pronunciarà una conferència a la Universitat de Columbia sota el títol 'Catalonia alt the Crossroads', que tractarà dels passos que s'estan seguint després del 9-N.

Redacció
Redacció 27/03/2015

Sala i Martín: “Ja tinc ganes de saber com s'ho farà el Margallo per boicotejar l'acte d'Artur Mas a Columbia”

A Nova York, el president pronunciarà dijous 8 d'abril una conferència a la Universitat de Columbia dedicada al procés polític català i als passos que s'estan seguint des del 9-N. El presentarà Xavier Sala-i-Martín, professor d'Economia d'aquesta universitat. Aquest serà el tercer viatge oficial del president de la Generalitat als Estats Units. El primer el va fer el juny del 2012, a Boston i Nova York, i el segon el passat mes de juny a Carolina del Nord. El viatge havia de continuar a Califòrnia, però Mas va haver de escurçar-lo per assistir a la proclamació de Felip VI com a nou rei d'Espanya.

La diplomàcia espanyola preocupada per la visita de Mas als EUA
 
El programa de Mas començarà el dilluns 6 d'abril a San Francisco, on es reunirà amb el governador de Califòrnia i signarà un acord de col·laboració en matèria de tecnologies de la comunicació, biotecnologia, mobilitat sostenible, medi ambient, agricultura, turisme, ensenyament i cultura. També intervindrà a San Francisco en un col·loqui organitzat conjuntament pel World Affairs Council i el Commonwealth Council sota el títol 'The ties that bind California and Europe: a perspective from Catalonia'. També mantindrà una trobada amb la comunitat catalana a Califòrnia.