Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La Diada del ‘Sí’ des de dins

CRÒNICA | Alba Garcia Àvila.- El centre de Barcelona s'omple amb més d'un milió de persones en una Diada marcada per l'1-O a l'horitzó.

Redacció
Redacció 12/09/2017
Les estelades ondejaven més fort que mai al centre de Barcelona en una Diada marcada pel referèndum de l'1-O. Els catalans i catalanes han deixat clar que volen votar. És la diada “definitiva” deia amb un somriure a la cara l'Anna, una barcelonina que surt al carrer cada 11 de Setembre.
 
Eren les quatre de la tarda quan el tram de muntanya que dibuixava el signe positiu ja estava a petar de gent. Entre la multitud s'alçaven castells, gegants ballant al so de la música i els més petits de casa sobre les espatlles dels seus pares. L'ambient festiu i el color groc fosforescent  van ser els protagonistes de la tarda. 


 

L'Isaac i la Mònica han vingut des de Manresa amb les seves filles Cukki i Hikima. “Això és imparable” deia emocionat l'Isaac i sentenciava: “arribarem, guanyarem i votarem aquest 1-O”. La Diada també ha deixat imatges de retrobada, com la de la Mar i la Gemma, dues amigues que s'han fos en una intensa abraçada després de més d'un any sense veure's.
 
L'ambient festiu només s'ha interromput a les 17.00h de la tarda per deixar pas al moment, sens dubte, més emotiu de la jornada, quan s'ha produït un minut de silenci en record a les víctimes de l'atemptat del 17 d'Agost a Barcelona i a Cambrils que ha acabat amb un multitudinari aplaudiment.
 
Per fi arribava el moment més esperat per a tots, a les 17.14 les quatre lones que portaven missatges de pau i llibertat democràtica han sortit dels vèrtexs del signe '+'. Tot i que s'han fet esperar més del previst per l'organització, han arribat al punt de confluència de Passeig de Gràcia amb Aragó on s'han substituït per una estelada gegant.