Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

La DGT preveu gairebé divuit milions de desplaçaments i comença avui un dispositiu especial per al Nadal

La Direcció General de Trànsit preveu que es produeixin 17,8 milions de desplaçaments en automòbil per carretera durant el període nadalenc i adverteix del perill que suposa el consum d’alcohol en aquestes festes i les condicions meteorològiques adverses que dificulten la conducció. Amb aquest motiu, la Direcció General de Trànsit va anunciar ahir la posada en marxa d’un dispositiu per augmentar la seguretat dels viatges per carretera. L’operatiu especial començarà a les 15.00 hores d’avui divendres 21 de desembre i s’acabarà a les 24.00 hores del dilluns 7 de gener.

Redacció 21/12/2007

Les mesures especials de trànsit s’intensificaran en els tres períodes que hi haurà un moviment de vehicles més gran, coincidint amb les festivitats de Nadal (del 21 al 25 de desembre), Cap d’Any (del 28 de desembre a l’1 de gener) i Reis (del 4 al 7 de gener).

El dispositiu tindrà 8.350 agents Trànsit de la Guàrdia Civil que estaran de servei, juntament amb més de 400 funcionaris i personal tècnic especialitzat en els diferents centres de Gestió del Trànsit, situats a Madrid, València, Màlaga, Sevilla, Saragossa, Valladolid i A Corunya. A més, aquests centres disposaran d’un circuit tancat amb 990 càmeres de televisió, 2.060 estacions de presa de dades i 1.639 panells de missatge variable instal·lats a les carreteres.

També hi haurà una plantilla de 65 tècnics entre personal de vol i de suport per a la utilització de divuit helicòpters amb missions de vigilància que actuen des de les seves bases de Madrid, València, Saragossa, Sevilla, Màlaga i A Corunya amb una cobertura gairebé absoluta de la xarxa vial.

Entre les mesures especials de regulació de la circulació, la DGT ha anunciat la instal·lació mitjançant cons, de fins a 500 quilòmetres de carrils addicionals, l’establiment d’itineraris alternatius a les carreteres més concorregudes tant per a la sortida com per al retorn.

Alhora, les obres a les carreteres que afectin la calçada seran suspeses durant els caps de setmana, festius i les seves vigílies i es restringirà la circulació de vehicles de mercaderies perilloses, transports especials, així com la celebració de proves esportives.

Finalment, la DGT ha advertit de la possibilitat que les condicions meteorològiques siguin adverses per a la conducció, amb pluges, neu, gel i zones de boira al llarg de l’esmentat període de dies, i ha fet una crida a la precaució, i amb especial compte amb el consum d’alcohol, la velocitat, l’atenció i el manteniment de les distàncies de seguretat.

En el nadal de l’any passat, període que va tenir un dia menys, els accidents van produir 114 morts a les carreteres espanyoles.