Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La cúpula de Solidaritat a Sabadell dimiteix arran del gir dels darrers dies

L’Executiva provisional de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a Sabadell, una de les més actives del país, ha dimitit en massa arran ‘del gir’ que ha patit la formació aquestes darreres setmanes. Tal com ha explicat un dels solidaris dimitits a directe!cat, la intenció de trencar les negociacions per candidatura unitària amb ERC i Reagrupament a Sabadell hauria comportat la marxa d’entre 7 i 8 membres de l’executiva provisional, una fugida que no s’ha fet pública per no perjudicar la formació. Els dimitits consideren que Solidaritat ha abandonat les tesis pactistes que defensen els sectors propers a Joan Laporta, i no accepten que el partit s’articuli sense que les bases tinguin el poder, ‘com Esquerra’. La marxa també estaria motivada per la derrota que va patir l’activista Àlex Fenoll, ànima de la secció local, al Congrés de la coalició a Manresa. Alguns d’aquests solidaris dimitits ja han formalitzat la seva adhesió a Democràcia Catalana.

Redacció
Redacció 04/03/2011

Un dels màxims responsables a Sabadell de Solidaritat Catalana per la Independència fins ara, que ha volgut mantenir-se en l’anonimat, ha explicat a directe!cat que el partit ‘s’ha trencat en dos sectors’, ‘els que són pactistes i propers a les tesis de Laporta’, i els que són partidaris ‘d’un partit amb l’estructura d’Esquerra, on les bases no tinguin el poder’, una ideal de partit que, segons ell, personifiquen Uriel Bertran i Alfons López Tena.

Segons les primeres informacions haurien plegat més de mitja dotzena de membres de l’executiva, la majoria ocupant posicions de responsabilitat, i ara el poder quedaria en mans de dues persones. ‘Per quedar-me dins un partit com el d’ara podria estar dins d’Esquerra’, assegura el solidari dimitit, que vincula l’adéu massiu al gir que va prendre el partit a partir del Congrés de Manresa del passat 20 de febrer.

Les discrepàncies a partir d’aquell Congrés, on l’empresari i activista sabadellenc Àlex Fenoll va perdre la votació a la secretaria general contra el diputat Uriel Bertran, han acabat deixant el poder a Sabadell en mans de dos solidaris que, segons aquest font, no assistien a les reunions ni havien participat de la campanya electoral a les eleccions catalanes del 28-N, on la secció local de la coalició va aconseguir proporcionalment un dels millors resultats a les grans ciutats, a més d’idear iniciatives com el bitllet de 500 euros a favor de la independència.

Els responsables actuals, a més, estarien seguint les directrius de l’Executiva Nacional per tal de trencar negociacions amb ERC i Reagrupament, unes negociacions que segons el solidari entrevistat, ‘anaven per bon camí’. En aquest sentit, des d’ERC de Sabadell el candidat Juli Hernández no ha volgut ni confirmar ni desmentir a directe!cat l’existència d’aquestes negociacions.

Adhesió a Democràcia Catalana

Alguns dels militants dimitits a Sabadell ja han formalitzat la seva adhesió a Democràcia Catalana, el partit de Joan Laporta, amb la voluntat de redreçar les coses i ‘treballar per la unitat independentista’, un camí que, segons insinuen, podrien seguir molts més solidaris.