Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

La CUP vol tenir presència municipal a l’Ebre, les Illes i el País Valencià

El consell polític de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha aprovat iniciar una campanya d’expansió territorial per tenir presència municipal a les Terres de l’Ebre, les Illes i el País Valencià. Quant a les Terres de l’Ebre, entenen que no es pot dilatar més ja que es tracta d’un ‘territori situat estratègicament entre el nord i el sud del país’. La campanya, que durà el nom de Alternativa necessària, durarà fins al mes de juny quan se celebrarà el congrés de la CUP. Fins aleshores la formació mantindrà converses amb entitats i col·lectius d’aquests territoris per crear nuclis locals.

Redacció
Redacció 03/02/2009

També es reprendrà la ronda de contactes que es va iniciar fa uns mesos a les Illes amb associacions i regidors independents per aconseguir presentar llistes en algun municipi en les pròximes eleccions municipals. Al País Valencià, on la CUP disposa de tres nuclis -en un dels quals, Barxeta, no es va aconseguir un regidor tan sols per dos vots-, es vol consolidar l’assemblea territorial existent perquè fomenti l’expansió de la plataforma. La Franja de Ponent i la Catalunya Nord queden de moment en un segon pla per tal de “respectar la tasca cultural i de recuperació lingüística que s’hi fa”.

El pla de treball també preveu reunir-se amb les organitzacions de l’esquerra independentista, com ara Endavant, Maulets, la CAJEI i el SEPC, per donar a conèixer la política estratègica de la CUP.