Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La CUP valora avui si s’adhereix al manifest que demana una candidatura independentista a les eleccions al Parlament

El consell polític de la CUP valorarà avui si dóna suport o no al manifest Crida a la Unitat Popular, per la terra el treball i la llibertat, que demana que s’articuli una candidatura de l’independentisme revolucionari de cara a les eleccions al Parlament, previstes per a la tardor. Tot amb tot, el secretariat nacional de la formació ja es va afanyar a marcar distàncies amb el manifest poc després d’haver-se fet públic, deixant ben clar que la prioritat dels cupaires són ‘les properes eleccions municipals de 2011’.

Redacció
Redacció 29/05/2010

Els impulsors del manifest es presentaran avui al consell polític de la CUP i demanaran que la formació hi doni suport, emparant-se en el fet que ‘l’assemblea de Girona va deixar oberta la porta a donar suport a una llista independentista i d’esquerres’, explica el regidor de la CUP de Cardedeu Carles Roca, impulsor de la crida.

En efecte, la CUP va decidir en assemblea el 21 de juny de l’any passat a Girona que no faria el salt al Parlament, per bé que la militància també va aprovar un annex que obria la porta a crear una plataforma unitària amb la resta de formacions de l’esquerra independentista per a fer-ho.

Tot i la prioritat municipalista acordada a Girona, destacats militants de la CUP tampoc no van tenir inconvenient en avalar la candidatura d’Iniciativa Internacionalista a les eleccions europees de l’any passat.

És per tots aquests motius que els partidaris de concórrer a les eleccions catalanes creuen viable que la CUP acabi sumant-se al manifest, o, si més no, que ho faci de manera nominal.

‘Farien bé de tirar enrere’
Tot i l’annex aprovat a Girona, d’altres cupaires partidaris del salt al Parlament, com el manresà Adam Majó, demanen als promotors de la crida que la retirin: ‘Farien bé de tirar enrere. Que entenguessin que no és a base de pinyons fixes i fracassos anunciats que reforcem cap projecte col.lectiu. Sé que fa ràbia. Que arribarà el dia de les eleccions i no sabrem què votar. Que veurem com altres recullen vots que, si poguéssin, s’afegirien als nostres. Però les coses són com són i ara ja no estem en condicions de fer canviar d’opinió als companys que no veuen clar fer una llista a les eleccions al Parlament de la Ciutadella. Val més, per tant, que dediquem els nostre esforços a d’altres lluites i tasques, que n’hi ha i moltes.’