Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

La CUP treballarà per unir-se al full de ruta

La Candidatura d’Unitat Popular no signarà de moment el full de ruta que van acordar CiU i ERC ahir, però creu que és un bon punt de partida per treballar en un document que pugui arrossegar encara més suports. En una roda de premsa al Parlament, Quim Arrufat ha dit que “cal ampliar el carril si volem majories socials suficients”. 

Redacció
Redacció 31/03/2015

Crítiques a la posada en escena

La CUP considera que el document es pot compaginar perfectament amb el que ells van presentar fa dues setmanes a Manresa i treballarà per trobar un punt comú amb CiU i ERC. Tanmateix, no els agrada la posada en escena dels dos partits signants: “Cal construir relats comuns i compartits. Cal menys escenificació i definir millors mètodes de treball que no passin sempre per l'escenificació, la justificació i l'electoralisme”. Quim Arrufat ha explicat que la seva formació estava aquests últims dies en negociacions bilaterals per construir majories sobre el full de ruta i ha criticat convergents i republicans per no esperar a que aquestes converses donin resultats: “No entenem les presses de CiU i ERC”. 

Procés constituent

D'altra banda, Arrufat ha demanat que el procés sobiranista ha de portar també a un impuls d'un procés constituent. “Ha de ser un procés radicalment democràtic perquè sigui la gent qui defineixi el país del futur i no pas uns pocs”, ha explicat el portaveu de la CUP. Així, un dels punts en què ERC i CIU hauran de treballar serà el de concretar com es redactarà la Constitució després del 27-S. Un altre serà el de definir quina és la majoria necessària per considerar-se el Sí guanyador el 27-S. Mentre que CiU ja ha dit que amb una victòria en escons ja n'hi hauria prou per engegar el full de ruta, la CUP reclama que la majoria sigui en nombre total de vots.