Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

La CUP s’adhereix a la manifestació convocada per la Plataforma pel Dret de Decidir

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) s’ha adherit a la manifestació organitzada per la Plataforma pel Dret de Decidir, el pròxim dissabte 1 de desembre a Barcelona amb el lema ‘Som una Nació i diem Prou! Tenim el dret de decidir sobre les nostres infraestructures’. Des de la CUP es vol reclamar dues qüestions bàsiques, segons diuen, que són per una banda, el dret de la nació catalana a la independència i a la gestió de tots els seus recursos econòmics des de Catalunya.

Redacció
Redacció 26/11/2007

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) explica en un comunicat que el detonant de la convocatòria és el desgavell de la xarxa elèctrica i dels trens de rodalies, però el principal objectiu de la manifestació és denunciar la construcció d’infraestructures d’energia com la MAT i transport com és el TGV que són ‘clarament elitistes, molt costoses, ecològicament insostenibles i que reforcen la nostra dependència envers les multinacionals i els centres de poder de Madrid i París’.

Des de la CUP es vol reclamar dues qüestions bàsiques, segons diuen, que són per una banda, el dret de la nació catalana a la independència i a la gestió de tots els seus recursos (impostos), ‘perquè aquesta és l’única manera de revertir l’actual dèficit d’inversions i l’espoli que patim, del qual en són corresponsables el PP i el PSOE però també la resta de partits que en un moment o altre els han donat suport com CiU, ERC o ICV’. D’altra banda, es tracta de donar prioritat a les infraestructures de proximitat que satisfacin les necessitats energètiques i de transport de la nostra ciutadania i que respectin el territori i el medi ambient.