Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

La CUP presenta una demanda contra l’Ordenança de Civisme de Lleida perquè vulnera els drets i les llibertats dels ciutadans

La Candidatura d’Unitat Popular ha presentat aquest dijous davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya una demanda contra l’Ordenança de Civisme aprovada pel ple de l’Ajuntament de Lleida el passat febrer. La CUP, juntament amb l’Associació Catalana en defensa dels drets humans, ha impugnat aquesta ordenança perquè segons diuen ‘vulnera els drets i les llibertats dels lleidatans i lleidatanes i promou mesures coercitives per lluitar contra la pobresa i l’exclusió social’. A més, segons l’advocada i membre de la CUP, Ester Sancho, aquesta ordenança ‘inclou conceptes jurídics ambigus que donen lloc a múltiples interpretacions de la norma, deixant així al parer del cos policial l’abast de les sancions’.

Redacció
Redacció 26/10/2007

Concretament la demanda impugna que l’ordenança incorre en ‘múltiples infraccions normatives que amplien les facultats policials no previstes per la normativa’. A més l’ordenança redueix els ciutadans a infractors potencials d’un ampli ventall de prohibicions ‘absolutament desproporcionades’ davant conductes pacífiques com ‘estendre la roba, estirar-se en un banc o jugar a la pilota al carrer’.

La CUP també denuncia les mesures coercitives davant la detecció de problemes socials i la falta de sensibilitat cap als col·lectius més desfavorits de la ciutat. Sancho ha explicat que ‘si la policia veu algú demanant al carrer el que fa és demanar-li que s’identifiqui i el porta a comissaria, tractant-lo així com si fos un delinqüent’.