Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

La CUP no s’atreveix a valorar els pressupostos del govern al·legant els incidents a Gràcia

Els diputats de la CUP han decidit no valorar ni aquest matí ni aquesta tarda els pressupostos que els ha entregat el vicepresident econòmic de la Generalitat, Oriol Junqueras. Segons la formació anticapitalista, avui no era dia per parlar d’aquest tema, i menys després dels incidents d’ahir al barri de Gràcia a Barcelona.

 

Redacció
Redacció 24/05/2016

“No hem tingut temps de veure’ls ni d’analitzar-los” han expressat aquesta tarda els diputats de la CUP “i menys amb el que ha passat a Gràcia”. Aquest ha estat l’argument que ha donat la formació liderada per Anna Gabriel a l’hora de respondre a les preguntes de la premsa sobre l’opinió de la formació en relació als pressupostos de la Generalitat, que depenen del seu vist i plau per ser aprovats.

Els diputats de la CUP han comparegut en dues ocasions aquest dimarts. La primera, al matí, abans de la presentació formal dels pressupostos. La segona, a la tarda, hores després de rebre’ls de mans del vicepresident. En cap de les dues ocasions han respost les preguntes de la premsa. “Quan haguem tingut temps de mirar-los ja valorarem i decidirem quines esmenes presentem o no i si fem una esmena a la totalitat. No els hem mirat ni llegit i no és pertinent valorar-los”, ha dit la diputada Eulàlia Reguant.

Espanya ja espera que Catalunya convoqui noves eleccions

La CUP ha trobat aquest subterfugi per evitar valorar uns pressupostos que ja estan creant un munt d’especulacions arreu de l’Estat sobre la possible convocatòria d’eleccions anticipades al Principat, per un trencament del pacte entre JxSí i la CUP, després de l’esmena aprovada diumenge per l’assemblea general cupaire. La premsa espanyola va alimentant la teoria de la nova convocatòria, venent aquesta legislatura com un fracàs, en un intent desesperat d’amagar el veritable fracàs: que l’Estat espanyol farà el vergonyós paper de repetir d’aquí a un mes unes eleccions generals que no els han dut enlloc.