Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La CUP no s’adhereix a la Crida per una candidatura ‘independentista, ecologista i d’esquerres’

El Consell Polític de la CUP ha reiterat que ara no és el moment perquè la formació es plantegi fer el salt del municipalisme articulant una candidatura per presentar-se a les properes eleccions al Parlament. Tot i que a l’assemblea del juny va donar un ‘no’ rotund, alguns dels regidors de la formació independentista van presentar -juntament amb regidors d’EPM i exregidors d’ICV- un manifest que, sota les sigles de Crida a la Unitat Popular, tornava a insistir en l’oportunitat d’articular una candidatura del denominat independentisme revolucionari. Una delegació dels impulsors han demanat al consell polític de la CUP la seva adhesió, que no només ha estat rebutjada sinó que també s’ha demanat als càrrecs electes que no utilitzin la seva condició de membres de la formació per donar-hi suport.

Redacció
Redacció 30/05/2010

Els impulsors del manifest demanaven el suport de la formació emparant-se en el fet que ‘l’assemblea de Girona va deixar oberta la porta a donar suport a una llista independentista i d’esquerres’, explicava el regidor de la CUP de Cardedeu Carles Roca, impulsor de la crida.

La negativa del consell polític ha estat doble. De fet, poc després que es presentés el manifest el secretariat nacional de la formació ja es va afanyar a marcar-hi distàncies, deixant ben clar que la prioritat dels cupaires són ‘les properes eleccions municipals de 2011’. La coincidència de les sigles de la Crida a la Unitat Popular amb les de la formació i que els regidors que hi donen suport ho facin com a càrrecs de la CUP sembla no haver estat ben vist per la resta de militants. És per això que, a banda de negar-se a donar suport al manifest, s’ha aprovat una resolució que demana als càrrecs electes que no utilitzin la seva condició de militants de la CUP per donar-hi suport si, a títol personal, volen adherir-se a la Crida.