Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

La CUP marca distàncies amb Ada Colau i no assistirà a la signatura del contracte del Mobile World Congress

La CUP Capgirem Barcelona ha declinat la invitació de l'Ajuntament de Barcelona a l'acte de signatura del “contracte per demanar a GSMA la prolongació com a seu del MWC” prevista per avui dimarts 2 de juny. L'Ajuntament en funcions ha convidat a l'acte com a “mostra d'unitat” respecte a la proposta formulada a totes les formacions amb representació municipal fruit del 24M, la futura alcaldessa Ada Colau i Barcelona en Comú han donat el vist i plau i assistiran a l’acte. La CUP pel contrari considera el document un fort compromís per a l'Ajuntament de Barcelona i a la resta de signants a la prolongació del MWC fins l'any 2023, que considera inacceptables.

Redacció
Redacció 02/06/2015

El document preveu obligacions a la Generalitat i a l’Ajuntament inacceptables

D'altra banda, el compromís preveu també obligacions de la Generalitat i l'Ajuntament respecte la Línia 9 del metro, l'augment de places hoteleres, la cessió gratuïta d'espais de Fira de Barcelona o la creació d'una zona restringida de seguretat “VIP” a l'entorn de l'Hotel Arts. 

La CUP acusa a BCN en Comú d’incompliment del “Compromís de les Escales” que va signar la futura alcaldessa davant els treballadors en vaga de Movistar

Segons el comunicat la CUP entén “que aquest acte contravé el “Compromís de les Escales” signat per les nostres regidores, tant en el seu esperit com en la seva literalitat, ja que suposa un comprimís de renovació i prolongació d'un contracte amb GSMA, espai on Telefonia-Movistar hi té participació directa i enormes interessos econòmics. Així doncs, i en compliment del Compromís, serem a la Plaça Sant Jaume concentrades amb les treballadores en vaga de Movistar a les 8.30h i aprofitem per fer una crida a assistir-hi.” I acaba de manera contundent “Sense negociació ni compromís ètic no volem el MWC a la ciutat!” 
 

La CUP comunica a BComú que no entrarà a govern i deixa obert el suport a la investidura i a pactes estables de ciutat

(ACN).- Les números dos i quatre de la candidatura CUP-Capgirem Barcelona, Maria Rovira i Eulàlia Reguant, han comunicat aquest dilluns a Eloi Badia i Manu Simarro de BComú la seva decisió de no entrar al govern municipal. Ho han fet en la que ha estat la primera reunió de totes dues formacions des del 24-M, que ha durat poc menys de mitja hora. No hi han assistit ni Ada Colau ni María José Lecha. La CUP enceta ara un procés assembleari als barris per decidir si donen suport a la investidura de Colau. Una decisió que es donarà a conèixer com a tard dilluns vinent. Un cop estudiïn el programa de govern de BComú, determinaran si teixeixen pactes estables de ciutat o acords en qüestions sectorials.