Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

La CUP lamenta que el consistori de Tossa de Mar hagi convidat el president de l’Audiència Nacional al Vot del Pelegrí

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de les comarques gironines ha enviat una carta al consistori de Tossa de Mar per lamentar la invitació del president de l’Audiència Nacional, Carlos Dívar, al tradicional Vot del Pelegrí, que comença aquest diumenge a Tossa de Mar amb la sortida a peu del pelegrí en direcció Santa Coloma de Farners i acabarà el dilluns amb el seu retorn a la població costanera selvatana després d’haver complert amb el ‘vot’. Per a la CUP, la invitació del president de l’Audiència Nacional no s’hauria d’haver produït en tractar-se ‘del màxim representant d’un òrgan hereu i continuador del Tribunal d’Ordre Públic del franquisme’. ‘Es tracta d’un tribunal d’excepció únic en el marc europeu que es dedica a jutjar, entre d’altres, assumptes relacionats amb d’independentisme català’, han assegurat des del comunicat.

Redacció
Redacció 21/01/2008

Com a tall d’exemple, la CUP ha recordat que en els darrers temps l’Audiència Nacional ha estat responsable d’enviar Núria Pòrtulas a la presó, de posar en presó preventiva dos joves de la vila de Torà, de processar 24 catalans i catalanes per la crema de fotos de la monarquia espanyola, de citar a declarar Lluís Maria Xirinacs per apologia al terrorisme i de citar l’alcalde de Santa Coloma de Cervelló per canviar el nom d’un carrer, ‘i així un llistat molt ampli’. ‘D’ençà que es va crear, més de 500 catalans i catalanes han passat per l’Audiència Nacional per motius ideològics’, ha denunciat la Candidatura d’Unitat Popular.

És per això, que des de la CUP ha demanat a l’Ajuntament de Tossa de Mar que rectifiqui ‘i no convidi persones que treballen diàriament contra el poble català i els seus drets nacionals i socials’.