Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

La CUP felicita Raül Agné

La Candidatura d’Unitat popular (CUP) ha felicitat l’entrenador del Girona C.F., Raül Agné, perquè aquest dissabte va marxar d’una roda de premsa en què li havien demanat que parlés en castellà. Agné s’hi va negar -va dir que primer respondria en català i després en castellà-, i després de la insistència dels periodistes perquè s’expressés en espanyol es va aixecar i va marxar. Segons el portaveu de la CUP de Girona, Jordi Navarro, ‘Agné ha mostrat una gran valentia i dignitat marxant d’un lloc on se l’intentava discriminar per raons de llengua’. Abans de partir, Agné va denunciar que si hagués parlat en anglès en comptes d’en català segurament no se li hauria demanat que canviés de llengua.

Redacció
Redacció 13/02/2011

‘Agné ha estat víctima de les fòbies anticatalanes’. Així de contundent s’ha expressat aquest diumenge la CUP de Girona, que ha volgut donar suport a l’entrenador del Girona C. F. després que aquest dissabte abandonés una roda de premsa a Osca com a senyal de protesta contra els periodistes que li exigien que parlés en castellà. Tot primer Agné va aclarir que primer s’explicaria en català i que després en tot cas ja ho faria en espanyol. Però els periodistes no van quedar satisfets i el van empènyer a deixar de parlar en la seva llengua, fet que va provocar que l’entrenador deixés la roda de premsa a mitges.

‘Malauradament no és gens estrany’

Segons la CUP de Girona, Agné ‘va veure violats els seus drets com a catalanoparlant’, un fet que afirma que ‘malauradament no és gens estrany’. La formació remarca que l’entrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola, ha aconseguit ‘treure de la foscor’ el català en utilitzar-lo a les rodes de premsa, però lamenta que ‘encara no acaba d’agradar als sectors espanyolistes’ dels quals denuncia que ha estat víctima l’entrenador gironí. Així, la formació assegura que aquests casos no són aïllats, sinó que ‘les trobem al dia a dia i de manera més agreujada en determinades zones del País Valencià o les Illes’.

En aquest sentit, Navarro ha manifestat que ‘si tots els catalans féssim el mateix en situacions semblants, la nostra identitat i cultura avançaria en el camí del respecte i la normalitat’. Navarro anima els catalans a denunciar aquest tipus d’agressions: ‘Si tots i totes ens plantem, la llengua catalana serà respectada i esdevindrà una llengua normal’, ha recalcat l’alcaldable de la CUP.