Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

La CUP exigeix “desobeir” a Espanya

ACN Barcelona .- La CUP ha emplaçat els Ajuntaments de Catalunya a “desatendre” les peticions d’informació dels Mossos d’Esquadra encarregades per l’Audiència Nacional a l’entorn dels debats de ple sobre la moció rupturista del Parlament de Catalunya. Alhora, la formació ha exigit al conseller d’Interior, Jordi Jané, que s’abstingui d’obeir “qualsevol altre requeriment” que arribi d’aquest estament judicial “en relació a la criminalització de l’activitat democràtica dels nostres ajuntaments”. La CUP surt així al pas de la investigació de la Fiscalia contra un membre del seu partit a l’Ajuntament de Vic per “incitar a la sedició”.

Redacció
Redacció 14/03/2016

El xoc amb l’Estat ja és aquí i cal preparar la resposta

A parer de la CUP les peticions d’informació de Mossos d’Esquadra s’han de desatendre perquè persegueixen acusar persones concretes dels delictes de rebel·lió, sedició o malversació de fons públics “quan ja hi ha pronunciaments judicials” que consideren que no hi ha delicte en les actituds dels regidors en el marc dels debats locals després de la declaració rupturista aprovada pel Parlament de Catalunya.

La CUP exigeix fermesa a l’AMI

Per això la CUP considera que es tracta d’investigacions “prospectives” que, recorda, estan “prohibides” a l’ordenament jurídic vigent. En el benentès que negar-se a atendre la petició dels Mossos pot donar lloc a la incoació d’un procés judicial per possible delicte de desobediència la CUP subratlla que “políticament és l’opció més correcta”.
 
Pel que fa a la recomanació de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) de no donar tota la informació requerida però sí les actes de les sessions dels Plens, la CUP entén que “entregar allò que ja és públic té els mateixos efectes jurídics que no entregar res”, per la qual cosa reclama fermesa en l'exercici de la desobediència a les institucions espanyoles i no entregar cap documentació de les requerides.

L’Audiènica Nacional, l’exercit espanyol del segle XXI

Cal recordar que la Fiscalia de l'Audiència Nacional ha sol·licitat que s'investigui el regidor de Capgirem Vic (CUP), Joan Coma, per un delicte d'incitació a la sedició. L'acusació fa referència a les manifestacions de Coma el 9 de desembre passat en el marc d'un ple municipal en què es va debatre i aprovar una moció de suport a la resolució rupturista del Parlament. El fiscal considera que el regidor va fer referències directes a la “comissió d'actes contra la legalitat”. En concret, reprodueix declaracions com “deixem de supeditar les decisions de les nostres institucions a les decisions de les institucions espanyoles”.