Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La CUP es presentarà a les eleccions municipals de Banyoles després de més de 10 anys

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) tornarà a concórrer a les eleccions municipals a Banyoles després de més de deu anys sense presentar-se. La formació ha donat a conèixer la decisió aquest dijous a través d’un comunicat en què descarta possibles pactes electorals i defensa l’aposta de concórrer a les eleccions en solitari ‘gràcies al bagatge adquirit durant tots aquests anys per part de l’Esquerra Independentista’. En aquest sentit, la CUP remarca que no neix del no res sinó que adopta l’experiència política municipal adquirida per la formació durant els anys 90 així com ‘el treball que ha anat fent l’esquerra transformadora fins ara’. 

Redacció
Redacció 11/02/2011

Ha passat més d’una dècada sense presentar-se, i ara, en el marc d’un procés d’implantació creixent que portarà la CUP a presentar més de 80 candidatures a les municipals del proper 22 de maig, l’assemblea de la CUP del Pla de l’Estany ha decidit concórrer a les eleccions al municipi de Banyoles. La formació presentarà una trentena de candidatures noves respecte les eleccions del 2007, més de 20 de les quals corresponen a capitals de comarca, com és el cas de Banyoles, on la CUP ja havia concorregut a alguns comicis fins a finals de la dècada dels 90.

La formació recalca que durant aquests més de deu anys, l’Esquerra Independentista, de la mà del Col·lectiu Independentista la Falç del Pla de l’Estany, ‘ha continuat mantenint viu el discurs independentista transformador a la comarca i ara torna a fer el salt al terreny institucional’. Segons la formació, és aquesta llarga trajectòria la que els legitima per presentar-se en solitari a les eleccions i rebutjar possibles coalicions electorals independentistes amb ERC, Reagrupament o Solidaritat.
La CUP ja ha avançat la seva intenció d’elaborar un programa electoral participatiu amb la realització de punts de trobada oberts a la ciutadania.