Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La CUP es mostra favorable a Solidaritat Catalana però no s’hi afegirà

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha respost sobre l’adhesió a Solidaritat Catalana per la Independència. En un comunicat, la formació independentista celebra que ‘el creixement de l’independentisme suposi la creació d’aquest tipus de plataformes’ però no s’hi afegiran al·legant que el seu ideari és basa en un marc nacional dels Països Catalans i que ‘una llista independentista sense programa social és inviable’. Les condicions de la CUP, que també critiquen Laporta titllant-lo d’’oportunista’, tanquen, de facto, les portes a una hipotètica col·laboració.

Redacció
Redacció 23/07/2010

Amb bons ulls però amb molts condicionants. Aquesta és la postura de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) en referència a la crida de Joan Laporta per adherir tots els partits independentistes en una mateixa coalició que porta per nom Solidaritat Catalana. La CUP ha manifestat la seva opinió mitjançant un comunicat on s’exposa una acceptació de reunir-se amb Laporta, però ha deixat molt clar que el marc nacional és els Països Catalans i que “una llista independentista sense programa social és inviable’.

No s’hi veu doncs un rebuig a la idea de Solidaritat Catalana, però les condicions que fixa el partit independentista fan de l’acord una fita gairebé impossible. Al llarg del comunicat, es celebra que el creixement de l’independentisme suposi la creació d’aquest tipus de plataformes, però alhora, titlla Laporta, Lopez Tena i Bertran de tenir ‘tics oportunistes que dificulten el funcionament democràtic’.

Properes eleccions: 2011

El partit ha reiterat també que no concorrerà als comicis al Parlament i que treballarà en pro de les futures eleccions municipals que tindran lloc la primavera del 2011. D’aquesta manera es referma l’opinió de la direcció de la CUP sobre les eleccions de la tardor després de l’escissió de Crida per la Terra..