Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La CUP dóna suport a la IP per convocar un referèndum a ‘només una part del nostre país’

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) celebra que el Parlament de Catalunya hagi admès a tràmit la Iniciativa Popular (IP) promoguda per Alfons López Tena (CDC) i Uriel Bertran (ERC) per convocar un referèndum oficial d’independència perquè ‘permetrà l’activació popular en favor de l’exercici del dret de decidir, encara que sigui només per una part del nostre país’. Alhora, la formació independentista també emplaça ‘els partits polítics a posicionar-se davant aquest previsible escenari i diguin si estaran disposats o no a portar fins a les últimes conseqüències la defensa del dret a decidir i, posteriorment, la voluntat expressada en un possible referèndum, encara que això passi per la desobediència a les institucions de l’Estat i la ruptura amb aquestes’.

Redacció
Redacció 22/06/2010

Mitjançant un comunicat a la premsa, la CUP raona que el desenvolupament d’aquesta iniciativa popular plantejarà ‘la contraposició entre la voluntat popular catalana, i la negació del dret a exercir-la per part de l’Estat espanyol, l’ordenament jurídic del qual, nega expressament el dret a l’autodeterminació. El precedent del rebuig del Pla Ibarretxe al Congrés espanyol demostra que l’estat no permetrà cap procés democràtic que pugui posar en perill la seva integritat territorial’.

Finalment, també emplaça ‘tots els agents polítics i socials del país a impulsar iniciatives de mobilització i activació popular en favor de la construcció nacional dels Països Catalans i de la seva independència. Només una intensa mobilització i organització populars podran superar els obstacles posats pels estats que neguen el dret dels Països Catalans i de la seva gent a decidir el seu futur.’