Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

La CUP demana una majoria en vots i escons el 27S

El diputat de la CUP, Quim Arrufat, veu amb bons ulls l’acord a què han arribat CDC i ERC en referència al full de ruta pel 27 de setembre, però demana més concreció pel que fa a la regeneració.

Redacció
Redacció 01/04/2015

La CUP torna a reclamar, com ja havia fet anteriorment, que la votació del 27 de setembre es guanyi en escons i també en vots. Per la formació alternativa no n’hi ha prou amb obtenir una majoria absoluta amb 68 o més diputats, cal que les formacions independentistes s’imposin també en número de vots si volen que el resultat sigui totalment legítim.

Aquesta és una de les condicions que Quim Arrufat creu que el document que han acordat CDC i ERC hauria de concretar més. Pel diputat de la CUP, aquest preacord també hauria de ser més explícit en termes de regeneració democràtica. Arrufat diu que ara mateix estan treballant per ampliar la majoria independentista, perquè l’alternativa és que a Espanya poden tancar l’encaix de Catalunya a Espanya amb una nova Constitució feta altre cop a esquenes dels catalans.

El diputat cupaire ha reconegut que estan en converses amb d’altres formacions com ara Podemos, no per demanar-los l’adhesió al full de ruta, sinó per aprofundir en els assumptes en què poden coincidir, com ara el procés de regeneració democràtica.