Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La CUP demana responsabilitats a Interior per les diligències obertes per la fiscalia davant la crema de retrats dels reis

La candidatura d’Unitat Popular (CUP) denuncia el tractament que es fa “d’aquells moviments polítics que qüestionen la manca de llibertat d’expressió” alhora que demana responsabilitat al Departament d’Interior de la Generalitat pel gran desplegament policial en la concentració de dissabte a la plaça del Vi de Girona. “Entenem que la funció del Departament hauria de ser garantir el dret dels ciutadans a manifestar-se lliurement i sense coaccions de cap mena i exigim una compareixença pública dels seus responsables per tal de donar explicació sobre els fets ocorreguts”, afegeixen.

Redacció
Redacció 17/09/2007

En resposta a l’obertura de diligències per part de la fiscalia de l’Audiència Nacional i de la reacció de bona part de la classe política davant els fets ocorreguts en la manifestació del passat dia 13 de setembre, l’esquerra independentista va convocar una concentració per dissabte a les vuit del vespre. Una hora abans de l’inici de la protesta, uns 350 Mossos d’Esquadra van ocupar la plaça del Vi i els carrers adjacents amb més d’una vintena de furgonetes antiavalots dels Mossos d’Esquadra.

L’organització creu que “es tractava d”un dispositiu que, com es va demostrar a l’hora de la concentració, no tenia la missió de controlar el normal funcionament de l’acte sinó que el volia impedir”.

A les vuit del vespre, els organitzadors van avançar cap a la plaça del Vi on s’hi van concentrar unes 400 persones.