Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

La CUP declara la guerra a Colau: “l’alcaldessa està al servei dels interessos de la Guàrdia Urbana”

La CUP ha criticat contundentment aquest dimarts l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i el seu equip de govern arran del cas que ha desembocat en la imputació del regidor de CUP-Capgirem Barcelona, Josep Garganté, per un delicte de coaccions. “El que no esperàvem és que un 'govern del canvi' faci una defensa dels drets de manera simbòlica”, ha assenyalat la diputada de la Candidatura d'Unitat Popular, Mireia Vehí, lamentant que el consistori s'hagi posicionat a favor de la Guàrdia Urbana “i que no assumeixi que pot haver vulneració de drets”, ha afegit, fent referència a què la declaració del manter atès pel facultatiu podia haver estat condicionada per la presència d'un membre de la policia, aspecte que Garganté volia, suposadament, fer palès quan va adreçar-se al metge. No hi hagut cap menció a la causa judicial, amb un judici previst pel 22 d'abril que s'ha suspès perquè es pugui estudiar el recurs presentat pel ministeri Fiscal i la defensa del regidor contra la resolució del magistrat.

Redacció
Redacció 12/04/2016
Clau: “ningú ha de dir a un metge què ha de posar en un informe”

Pel que fa al cas Garganté, Ada Colau ha recordat avui que està en mans del jutge i ha assegurat que el consistori hi col·laborarà. En funció de les conclusions, es decidirà quines conclusions polítiques se n’han de treure però, de moment, ha fet una crida a la prudència. “ Demano a tothom prudència i que s’eviti polititzar almenys fins que resolgui judicialment”, ha afirmat l’alcaldessa.
 
Ha admès, però, que les imatges la van sorprendre però ha assegurat que no vol “prejutjar” perquè no sap què va passar abans i després d’aquelles imatges. Segons Colau, “ningú ha de dir a un metge què ha de posar en un informe”, i encara menys un regidor.

La CUP, clau per a majories al consistori

Aquest divorci evidenciat i ja omplint titulars als mitjans entre la CUP i l'alcaldessa pot portar cua. Cal tenir present que Barcelona en Comú governa Barcelona amb només 11 regidors (un més que CDC) i que necessita, per aprovar els pressupostos (entre d'altres temes importants per a la ciutat), el recolzament de la CUP, ERC i el PSC. 

Els fets

Ara fa us dies, Josep Garganté, Regidor a barcelona per la CUP va ser acusat de coaccionar un metge del Centre Peracamps del Raval perquè canviés un informe mèdic per unes lesions a un manter. La formació anticapitalista, però, va explicar que Garganté simplement va sol·licitar una segona visita mèdica al venedor ambulant sense la presència de cap agent de la Guàrdia Urbana. Garganté serà jutjat properament per un delicte lleu de coaccions al facultatiu, després que aquest el denunciés.