Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

La CUP de Vilafranca i ERC poden tombar l’alcalde del PSC

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) donarà suport a la moció de censura que CiU té la intensió de presentar contra l’actual alcalde de Vilafranca del Penedès, Marcel Esteve (PSC). Així ho ha ratificat l’assemblea de militants celebrada aquest dimecres a la nit. Amb el suport dels dos regidors de la CUP, el vot encara per confirmar del regidor d’ERC i el dels vuit regidors de CiU, la moció de censura prosperaria i, per tant, caldria nomenar un nou alcalde a l’ajuntament. La CUP justifica aquesta decisió per la ‘inoperància’ i la ‘greu crisi’ política i institucional que afirmen que viu el consistori i expliquen que la moció de censura és l’única eina legal per fer-hi front.

Redacció
Redacció 12/03/2009

Malgrat el suport a una eventual moció de censura, la CUP manté que no vol entrar a formar part de l’equip de govern sinó que continuarà treballant ‘des de l’oposició’ per tirar endavant la seva proposta de progrés i transformació social.

Otger Amatller, regidor de la CUP, ha afirmat que ha estat impossible arribar a tenir sinèrgies amb l’actual equip de govern. ‘El projecte de Marcel Esteve i del PSC es dóna per finalitzat’, ha sentenciat Amatller.

Els militants de la CUP han afegit que una vegada es va arribar a aquest punt, van demanar a totes les forces polítiques que els fessin arribar un document de treball per tirar endavant una majoria a l’Ajuntament de Vilafranca, i l’únic que els el fa arribar és CiU, que ha estat esmenat en diversos punts per la CUP.

La CUP acusa CiU de ‘no haver entès’ que està en minoria i amb els mateixos vuit regidors que CiU i que en cap moment ha canviat d’actitud.

Així doncs, la seixantena de militants de la CUP han autoritzat amb un 85% de vots favorables, una abstenció del 13% i un 2% de vots contraris que els dos regidors del partit donin suport a la moció de censura que vol impulsar CiU, però la formació nega que hi hagi un ‘acord de mínims’ amb la federació convergent o que es tracti d’un ‘vot de confiança’.