Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

La CUP de Manresa demana posar el nom de Xirinacs a un carrer

La CUP de Manresa demana posar el nom de Xirinacs a un carrer. El passat dilluns al vespre al ple municipal de Manresa, la CUP ha presentat tres mocions: la primera es demana posar el nom de Lluís Maria Xirinacs a un carrer de la població. En la segona es demana suport ciutadà Manel Fontdevila, encausat per la publicació a la revista “El Jueves” d’uns petits dibuixos sobre els Borbons i la tercera, està relacionada amb la diada de la “hispanitat” del 12 d’octubre.

Redacció
Redacció 18/09/2007

El passat vespre del dia 17 de setembre al ple municipal de Manresa, la CUP va presentar tres mocions, posar el nom de Lluís Maria Xirinacs a un carrer de la població, demanar suport ciutadà Manel Fontdevila, encausat per la publicació a la revista “El Jueves” i una tercera relacionada amb el “què fer”  a la diada de la “hispanitat” del 12 d’octubre.

Carrer Xirinacs

Catnord.cat ha iniciat una campanya “Per un carrer Lluís Maria Xirinacs a Barcelona (i a més llocs)” per donar el nom d’un carrer a Lluís Maria Xirinacs, tan a Barcelona com altres indrets de la nació. En concret a Barcelona, proposen canviar el carrer “Duc de la Victòria” que està dedicat al general Joaquín Baldomero Fernández Espartero Álvarez de Toro, un general que va reprimir la ciutat de Barcelona que s’havia revoltat contra la seva política fiscal el 1842.

Expliquen que l’iniciativa ha sorgit a partir que un grup de joves de Barcelona tenien com a objectiu acabar amb la simbologia feixista i proposaven donar el nom de carrer Lluís Maria Xirinacs a un carrer glorificant un personatge que hagi tingut un paper negatiu per Catalunya.

Aleshores, Catnord.cat ha trobat la iniciativa d’un gran interès, i proposen la campanya per a sensibilitzar l’ajuntament de Barcelona, però també a altres municipis dels Països Catalans.