Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

La CUP de Lleida denuncia que les grans inversions en infraestructures han d’anar acompanyades d’inversions socials

El militant de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) a Lleida, Rubén Cobo, creu que l’Ajuntament de Lleida ‘hauria d’invertir més en polítiques socials i no només en grans infraestructures’. Ho ha dit aquest dijous abans de la conferència ‘Clot de les Granotes, la lluita veïnal pels espais públics’, que ha ofert a l’Ateneu Popular de Ponent, juntament amb un dels veïns del barri i expresident de l’Associació de Veïns del Clot de les Granotes, Francesc Rivas. Aquesta és la primera d’un seguit de xerrades que des de la CUP es pretén dur a terme trimestralment per tots els barris de la ciutat. A més, paral·lelament, la revista de la CUP oferirà un suplement de la història de les lluites veïnals de cada barri on s’explicarà què s’ha fet i quina és la situació actual dels barris de Lleida.

Redacció
Redacció 25/01/2008

La CUP ha inclòs en el quart número del seu periòdic, un suplement especial sobre el barri del Clot de les Granotes de Lleida on es parla del seu passat i present en lluites populars en defensa dels espais públics. Aquest suplement va acompanyat d’una xerrada que s’ha fet aquest dijous a l’Ateneu Popular de Ponent, a Lleida.

Així mateix, també s’ha inagurat una exposició al bar del mateix Ateneu Popular de Ponent, elaborada per a l’ocasió sobre la històrica lluita dels veïns en defensa d’una plaça per al barri. Una plaça que, tal com explica Cobo ‘van finalment aconseguir juntament amb una zona verda en comptes de la construcció de blocs de pisos, tal com pretenia l’ajuntament’.

La CUP dedicarà trimestralment un suplement de la seva revista i una xerrada en homenatjar les lluites veïnals que han fet que ‘la ciutat de Lleida sigui el que és’.

Durant la xerrada, Cobo ha lamentat que des de l’ajuntament ‘en comptes de potenciar polítiques de participació es faci el contrari’. Des de l’associació de veïns del Clot de les Granotes, per exemple es va demanar en la dècada dels noranta un local on reunir-se i l’ajuntament ‘els hi va posar un preu de lloguer tan alt que no el van poder pagar’. La raó, explica Cobo, era ‘evitar que les entitats veïnals adquirissin força’.

Per altra banda, des de la CUP lamenten que ‘paradoxalment’ a Lleida s’estiguin fent grans inversions en infraestructures com la Llotja, el Pla de l’estació, el futur Parador, la projecció d’hotels de quatre i cinc estrelles, grans carreteres quan ‘falten escoles bressol, hi ha centres d’atenció primària en situació precària o no hi ha un alberg públic’. Per aquest motiu, des de la CUP reivindiquen que ‘el creixement estructural d’una ciutat ha d’anar aparellat amb un creixement social’.