Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La CUP de Lleida aspira a entrar a la Paeria en les properes eleccions municipals

Després de l’anunci de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Lleida sobre la decisió de concórrer a les properes eleccions municipals ‘en solitari’ -descartant així possibles coalicions amb altres formacions independentistes- ha presentat aquest dimecres les 5 persones que encapçalaran la llista per als comicis del 22 de maig. La candidatura estarà composada per l’advocada Ester Sancho (com a número u), el professor i escriptor Ramon Usall, la politòloga i professora Mariona Lladonosa, el professor Ferran Dalmau i el treballador social Rubèn Gavilà. La cap de llista, Ester Sancho, ha explicat que el seu és un projecte ‘que ve de lluny, en solitari’ i que es marquen com a objectiu entrar al consistori. Segons la cap de llista, l’actual govern prioritza ‘un urbanisme que té grans rèdits electorals, estètic’ i que no escolta la ciutadania.

Redacció
Redacció 20/01/2011

En els darrers comicis, la CUP va obtenir un miler de vots. Sancho ha explicat que, ‘sense menystenir aquell miler de vots, els quals els van empényer a continuar durant 4 anys, ara la formació es marca com a objectiu aconseguir representació a l’ajuntament de Lleida’. Calculen que seran necessaris entre 2.500 i 3.000 vots per aconseguir entrar a la Paeria i dur a terme una tasca d’oposició ‘a un model de ciutat caduc i amortitzat’.

L’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de Lleida ha estat el lloc escollit per a presentar les cinc persones que encapçalaran la candidatura. La cap de llista de la formació serà l’advocada Ester Sancho, de 36 anys. Pel que fa a les altres quatre persones, són el professor i escriptor Ramon Usall (anterior número u), de 33 anys, la politòloga i professora de la UdL Mariona Lladonosa, de 26, el professor de secundària Ferran Dalmau, de 32 anys, i el treballador social Rubèn Gavilà, de 25.

Aposta per la participació ciutadana i el consens

La cap de llista de la CUP, Esther Sancho, ha criticat que l’actual govern de la Paeria (del PSC) ‘pren moltes decisions en què no s’escolta la ciutadania’ i ha assegurat que cal millorar la participació ciutadana, que el Ple municipal sigui ‘més obert a la ciutat’. Sancho creu que la Paeria no ha apostat per la conservació del patrimoni històric i ha recordat el cas de l’edifici del Roser. També ha fet referència al fet que el govern municipal opta per un urbanisme ‘estètic’, que té ‘grans rèdits electorals’.

Sancho ha apuntat que se centren ‘en la participació ciutadana’ i ha dit que, per exemple, proposen fer uns pressupostos participatius, obrint a la ciutadania la decisió de les partides econòmiques. La CUP vol canviar el que considera una dinàmica ‘poc democràtica i amb poca transparència en el funcionament del Ple’.

Un projecte ‘en solitari propi, irrenunciable i des dels valors de l’esquerra’

La CUP de Lleida ja va anunciar fa unes setmanes la seva voluntat de presentar-se ‘en solitari’ a les eleccions municipals del maig de 2011. Van deixar clar que els militants de la CUP de Lleida defensen que el seu ‘és un projecte propi i irrenunciable i des dels valors de l’esquerra’ i en el qual ‘altres partits no coincideixen’, per la qual cosa descarten possibles aliances amb altres partits.