Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

La CUP de Girona cedirà el número tres de la llista a Reagrupament

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Girona i Reagrupament (RCat) han formalitzat aquest matí el pacte de col·laboració de cara a les eleccions municipals del proper 22 de maig. Segons el portaveu de RCat, Carles Bonaventura, aquest no és un pacte ‘buit’, ja que ‘l’enquesta que havia fet la CUP els situava al llindar dels dos regidors. Mitjançant l’acord amb nosaltres entenem que aquests resultats es poden consolidar i assolir majors fites’. Els cartells electorals portaran les sigles de la CUP que aniran acompanyades per les de RCat unides pel signe +. La llista electoral es presentarà oficialment el 12 de març en un acte públic a la Plaça del Vi però ja s’ha avançat que els dos primers llocs els ocuparan membres de la CUP i el tercer serà un reagrupat.

Redacció
Redacció 02/03/2011
‘CUP + RCat’, aquesta serà la manera que apareixeran ambdues formacions independentistes als cartells electorals que formaran part de la campanya per a les eleccions municipals del 22 de maig a Girona. Aquest matí s’ha formalitzat el pacte de col·laboració que han arribat els portaveus de la Candidatura i de Reagrupament, Jordi Navarro i Carles Bonaventura. Segons aquest últim, l’acord assolit servirà perquè la CUP aconsegueixi els dos regidors que augura un sondeig publicat recentment, tot i que no descarta que es puguin consolidar ‘majors fites’. Per la seva banda Navarro ha destacat la bona sintonia entre el seu partit i els reagrupats que s’ha anat consolidant des de les consultes per a la independència del passat 25 d’abril. ‘L’entesa no és fruit de la casualitat ni per una simple conjuntura electoral o pacte d’última hora. L’acord ha estat possible per una sèrie de factors i causes continuades en el temps’, ha dit l’independentista. 

La llista electoral no es es farà pública fins el proper dissabte 12 de març. Amb tot, ja s’ha avançat que els dos primers llocs els ocuparan membres de la CUP (Jordi Navarro i Anna Pujolars) mentre que el número tres serà un militant de reagrupament.

Sense acords amb SI

Bonaventura ha explicat que van mantenir contactes amb Solidaritat Catalana per la Independència a l’hora d’assolir un possible pacte. Aquest però no es va formalitzar perquè des de Reagrupament consideren que la seva era una proposta ‘artificial’, ‘d’un partit sense un bagatge previ a nivell de ciutat i que sols té la intenció d’expandir-se arreu del territori’. El membre de la CUP, Lluís Sales, ha comentat que han rebut ‘poques notícies de Solidaritat’, però que ‘seguim fent extensible el suport a tots aquells sectors que treballen per la ciutat’ i ha avançat que ‘els partits que restin fora d’aquesta candidatura i intentin aplegar persones amb afinitats independentistes, sobiranistes o progressistes serà una opció poc solida i realista’.

Sobre nous possibles acords com el de Girona a altres municipis de la demarcació, Bonaventura ha explicat que de moment no es poden concretar noms, però que ‘hi ha converses a una desena de poblacions’. Tant Bonaventura com Navarro han volgut remarcar, però, que els membres de les seves formacions tenen llibertat per establir les aliances que creguin convenients a cada localitat.