Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

La CUP de Berga vol rebaixar les retribucions dels càrrecs electes

Dues són les esmenes que ha proposat la CUP a l’Ajuntament de Berga. La primera demana una reducció, no pas minsa, del sou dels càrrecs electes i dels regidors de l’Ajuntament. Creuen que és un servei a la societat i no pas un feina per mantenir les retribucions derivades d’una carrera professional. La segona esmena demana un informe que publiqui les despeses en dietes de l’Ajuntament, difícils de controlar.

Redacció 13/07/2007

Els regidors de Vic ho proposaven als seus programes electorals, el regidor de la CUP a Mataró també va renunciar al seu sou i directe!cat us ho va explicar.

Ara, els dos regidors de la CUP de Berga van presentar ahir esmenes al ple extraordinari per tal de rebaixar les retribucions que rebran els càrrecs electes de l’ajuntament. L’objectiu que persegueix aquesta formació és que les retribucions de càrrecs electes han de ser ajustades i austeres, i han d’anar més en consonància amb la realitat social. S’ha proposat una reducció substancial del sou de l’alcalde i la supressió de les retribucions individuals dels regidors de l’oposició.

La proposta de l’equip de govern suposa assignar a l’alcalde un sou de 3.266 euros en catorze pagues. La CUP, en canvi, proposa que l’alcalde cobri 2.142,85 euros en catorze pagues. La CUP considera que cobrar 2.100 euros bruts al mes és una quantitat justa i suficient per a un càrrec que, com el d’alcalde, s’hi opta per voluntat de servir i no per mantenir les retribucions derivades d’una carrera professional. D’altra banda, també és considera gravíssim que es pretengui “indemnitzar” cada regidor amb més de 100 euros mensuals per assistir a un sol ple.

En aquest enllaç podreu veure què es vol fer des de l’alcaldia i què proposen els regidors de la CUP.

Per acabar, en al segona esmena la CUP a Berga vol més transparència en les despeses en dietes. Creuen que són unes despeses difícils de controlar i un dels punts delicats de la despesa de l’ajuntament. Per un major control reclamen la publicació d’un informe mensual de despeses en dietes a la web de l’ajuntament. Aquest informe hauria d’incloure, al nostre entendre, cada despesa, el seu concepte i el regidor o regidora que la rep.